Doliu în sportul românesc. Drum lin, Vasile Chirondojan!

331
Doliu în sportul românesc. Drum lin, Vasile Chirondojan! - vasilechirondojan3-1606468220.jpg

Articole de la același autor

Începând de joi, 26 noiembrie 2020, sportul românesc este mai sărac, după ce l-a pierdut pe fostul mare arbitru internaţional de rugby Vasile Chirondojan, preşedinte al CS Cleopatra Mamaia. 


Conform informaţiilor furnizate de familie, preşedintele CS Cleopatra, Vasile Chirondojan (74 de ani), fusese internat în Spitalul Judeţean Constanţa de aproximativ o săptămână, cu mai multe probleme medicale: insuficienţă renală, insuficienţă hepatică, diabet, obezitate, probleme cardiologice. A făcut şi o pneumonie acută, iar virusul Covid-19, foarte probabil, i-a grăbit sfârşitul. 
În cursul după-amiezii de joi, 26 noiembrie, inima sa mare a încetat să mai bată. Trupul neînsufleţit va fi ridicat, vineri, 27 noiembrie, dimineaţă, de la morgă. 


XXX 
Despre Vasile Chirondojan, „Ţuţu”, aşa cum îl ştiau toţi prietenii din întreaga Românie, este foarte greu de scris la timpul trecut. A fost un mare sufletist, a slujit sportul - rugby-ul, marea sa iubire, în special - până în ultima clipă a vieţii. 
A creat de la zero Clubul Sportiv Cleopatra Mamaia, care a devenit una dintre principalele pepiniere ale rugby-ului românesc, grupare care a produs generaţii şi generaţii de campioni. 
A trăit o viaţă complexă: a fost sportiv, mare arbitru internaţional, preşedinte de club (privat!), a lucrat pe platformă maritimă, apoi a intrat în mediul de afaceri, a participat, în calitate de consilier local ori judeţean, la administraţia locală, soţ şi tată iubitor. 


Rugby-ul a fost însă marea sa pasiune şi a suferit enorm când buldozerele au intrat pe stadionul din „Badea Cârţan”, pe care l-a îngrijit mai ceva ca pe un copil. 
Acum, la despărţire, ce mai putem spune: drum lin, nea Ţuţu, şi să îi ierţi dacă n-au avut minte! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5949 secunde