DOLIU în lumea șahului românesc. S-A STINS DIN VIAȚĂ CRISTINA FOIȘOR

134
DOLIU în lumea șahului românesc. S-A STINS DIN VIAȚĂ CRISTINA FOIȘOR - cristinafoisor-1485251698.jpg

Articole de la același autor

O veste pe cât de nemiloasă, pe atât de dureroasă, a lovit, ieri, întregul șah românesc. La numai 49 de ani, a plecat dintre noi marea maestră Cristina Foișor. 


În cariera ei șahistă a obținut 5 titluri naționale la senioare și 3 la junioare individual și nenumărate medalii pe echipe. Din 1988 a participat la 14 Olimpiade (absentă doar în 2008) jucând numai pe mesele 1 sau 2, a cucerit o medalie de aur și 2 de argint la Cupa Campionilor Europeni cu echipa AEM-ului și a avut cele mai multe calificări la Campionatul Mondial feminin! 


Și totuși, în mod sigur, talentul și inteligența ei nu au fost răsplătite în aceeași măsură de performanțe, din cauza unor detalii, dintre care sensibilitatea ei deosebită a fost probabil decisivă.


În istoria șahului feminin românesc nu există șahistă, care să fi dovedit atâta tenacitate, ambiție și capacitate de revenire. Cu greu poți întâlni o persoană cu studii matematice, care să aibă o asemenea înclinație spre poezie și lirism, și să dovedească atâta empatie și generozitate.


S-a stins după o luptă inegală cu o boală necruțătoare, singurul ei scut și refugiu fiind până în ultima clipă șahul. Dispariția ei lasă un gol imens în inimile familiei, colegilor de club de la AEM, șahiștilor din Timișoara și din toată țara, prietenilor și tuturor celor care au avut privilegiul să o cunoască.






Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6527 secunde