Doliu în handbalul românesc. A murit un mare arbitru

174
1

Articole de la același autor

Toamnă tristă pentru handbalul românesc. A murit Pandele Cârligeanu, unul din pionierii arbitrajului românesc, un judecător intransigent și sigur pe fluierul său, anunță Federația Română de Handbal.

Pandele Cârligeanu s-a născut la Turnu Severin, pe data de 1 noiembrie 1930. A intrat în corpul arbitrilor români în 1962, an în care a și fost desemnat să participe la Campionatul Mondial feminin. Cariera sa a avut multe astfel de borne internaționale, evenimente care au însemnat recunoașterea valorii și justeței cu care a împărțit dreptatea pe teren.

După România 1962, a urmat RFG 1965, tot la feminin. În 1970, a ajuns la Mondialul francez, în cuplu cu Varac Peleghian. Un succes și mai mare l-a cunoscut alături de un alt partener, Vasile Sidea, ambii fiind invitați să ia parte la Jocurile Olimpice de la Munchen 1972 și Montreal 1976, cât și la Campionatele Mondiale din RDG (masculin), 1974 și Danemarca (masculin) 1978. Și-a încheiat îndelungata carieră oficiind ca observator din partea Federației Internaționale de Handbal (IHF).

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Comentează știrea

replica christian louboutin shoes
28 februarie 2014
replica christian louboutin shoes

christian louboutin glitter heels Stiri Sport : Doliu în handbalul românesc. A murit un mare arbitru | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online replica christian louboutin shoes http://kalico.bi/images/christian-louboutin-for-sale.asp

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5394 secunde