DJST Constanța, noi proiecte pentru tineret

212
DJST Constanța, noi proiecte pentru tineret - djst-1534432712.jpg

Articole de la același autor

În aceste zile, la Centrul de Agrement Eforie Nord - "Luminița" se află în plină desfășurare etapa finală a proiectului pilot intitulat "Tineri împotriva corupției - Gândesc, Vorbesc și Acționez Pro-Integritate", derulat de către Ministerul Tineretului și Sportului prin Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Direcția Generală Anticorupție Constanța și Inspectoratul Școlar Județean Constanța. 


Etapele eliminatorii s-au desfășurat la Piatra Neamț și Sibiu. 


Cele mai tenace echipe din județele Neamț, Sibiu și Constanța dezbat, în continuare, teme de interes public, contribuind astfel la dezvoltarea și exersarea competențelor de gândire critică și de comunicare a spațiului public, precum și la dezvoltarea atitudinilor social-civice democratice a tinerilor participanți. 


Scopul proiectului este cultivarea unei atitudini critice, logice și raționale în rândul tinerilor, conștientizarea valorilor cetățenilor active și democratice, prin înțelegerea informată a realităților sociale, susținerea dialogului interetnic și a non discriminării, dezbaterea argumentată și exersarea atitudinii tolerante și deschise față de diferențele sociale, etnice, economice, de sănătate etc., care pot constitui bariere în comunicare. 


Cei 71 de copii implicați în proiect au desfășurat activități în incinta Centrului de Tineret "Ion Creangă" din Tuzla și vor vizita Complexul Muzeal de Științe ale Naturii Constanța, dar și Nava Școală "Mircea". Câștigătorii vor fi desemnați duminică, 19 august, atunci când activitățile incluse în proiect se vor finaliza. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1196 secunde