DJST Constanța continuă să aducă marii campioni ai României în școlile și liceele din județ

222
DJST Constanța continuă să aducă marii campioni ai României în școlile și liceele din județ - djst-1520525846.jpg

Articole de la același autor

Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța își continuă activitatea intensă întreprinsă în cadrul Programului Național "Campionii României în școală, liceu și universitate".


Lideră incontestabilă pe țară, în primele trei luni ale proiectului, cu 25 de activități, DJST Constanța a creionat alte opt acțiuni ce vor avea loc în instituțiile de învățământ din județ. Prima va avea loc chiar astăzi, de la ora 10.30, în Sala de Sport a Liceului Teoretic "George Emil Palade", acolo unde model profesional va fi profesorul Claudiu Iordache, președintele Asociației Județene de Șah Constanța și antrenor al secției de șah de la Palatul Copiilor, împreună cu una din cele mai valoroase tinere șahiste al României, năvodăreanca Andreea Panainte.


Duminică, 11 martie, de la ora 14, în sala Complexului Sportiv "Tomis" din strada Flămânda, în pauza dintre meciurile programate în Olimpiada Națională a Sportului Școlar - disciplina baschet, va fi prezent Vasile Pașca, unul din cei mai valoroși baschetbaliști pe care i-a avut vreodată Constanța.


De asemenea, marți, 13 martie, de la ora 12, la Școala Generală Nr. 12 "Bogdan Petriceicu Hașdeu" vor ajunge Răzvan Tănăsescu și Dragoș Pavel, doi


voleibaliști componenți ai CVM Constanța, echipă care a dominat voleiul românesc în perioada 2005-2015. În continuare, joi, 15 martie, la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna sunt așteptați să le vorbească celor mici handbaliștii de la HC Dobrogea Sud sau handbalistele de la CSU Neptun. Depinde foarte mult de programul pe care îl vor avea cele două formații în acea zi.


Miercuri, 21 martie, de la ora 11, la Școala Generală Nr. 3 "Ciprian Porumbescu", vor fi prezenți doi dintre exponenții de bază ai defunctei FC Farul Constanța, cea care juca finala Cupei României în 2005, foștii fundași Cristian Șchiopu și Ion Barbu.


Vineri, 22 martie, de la ora 12, la Școala Generală Nr. 39 "Nicolae Tonitza" vor sosi Cristian Cămui și Lucian Burchel, cei care se ocupă de destinele tinerilor jucători ai Academiei de fotbal "Gheorghe Hagi". 


Luni, 26 martie, la Școala Generală Nr. 17 "Ion Minulescu" situată în cartierul Km 5, copiii vor face cunoștință cu fostul mare handbalist român Cornel Durău, dublu medaliat cu bronz alături de echipa națională, la două ediții ale Jocurilor Olimpice de vară, ediția Moscova 1980 și Los Angeles 1984. În cariera sa, Cornel Durău a evoluat ca jucător la Dinamo București (1976-1988), Hidrotehnica Constanța (1988-1991), Torrevieja (Spania, 1991-1995). A primit titlul de Maestru Emerit al Sportului, iar în anul 2000 i-a fost conferită medalia Națională "Serviciul Credincios", clasa a lll-a.


De asemenea, vineri, dar de la ora 15, la Școala Generală Nr. 1 Eforie Nord, vor ajunge luptătorii de aur ai orașului Constanța, Ion Draica și Memet Ender, alături de președintele Asociației Județene de Lupte Constanța, Gigi Pambuca, cel care și-a asumat misiunea de a descoperi și de a susține noi campioni la malul mării.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4355 secunde