DISPARE SQUASH-UL din peisaj! "O palmă dată sportului constănțean"

1736
DISPARE SQUASH-UL din peisaj!

Articole de la același autor

Așa cum anunțam încă de ieri, duminică, 24 septembrie, va fi ultima zi în care se va mai putea juca squash la Constanța. Asta după ce activitatea sportivă din cadrul Complexului West Side din incinta VIVO! Constanța a fost "radiată". 


Explicația? Complexul West Side va fi reamenajat, suprafața alocată se restrânge (pentru a face loc unui celebru brand internațional fast-food) și, firesc într-o economie de piață, s-a renunțat la activitatea cea mai puțin productivă: cea sportivă. Așadar, cele două terenuri vor fi dezasamblate, puse în conservare, iar squash nu se va mai juca pe litoral. Până când? Sperăm ca pauza forțată să nu dureze foarte mult. De altfel, conducerea ACS Squash West Side caută soluții pentru rezolvarea acestei probleme. 




"Este o palmă dată sportului constănțean. Iată că o disciplină care avea priză tot mai mare la public dispare din peisajul sportului constănțean. Asta într-un context în care aveam planuri serioase, erau mai multe proiecte de promovare a squash-ului în școli și licee. Mai mult, în colaborare cu Federația Română de Squash și ASB România, intram într-un super-proiect. Astfel, ASB punea la dispoziție terenuri mobile gonflabile, cu care să mergem în școli, să atragem elevii spre sport. Ne doream să accesăm fonduri și pe plan local, pentru selecții și competiții. Acum, toate aceste proiecte au devenit irealizabile. Sperăm ca, în parteneriat cu administrația locală sau agenți economici privați, să găsim o soluție, să identificăm un spațiu în care să putem monta terenurile și să ne reluăm activitatea. Visez la un complex sportiv modern, unde să se joace squash, badminton, bowling, tenis de masă sau padel, o disciplină extraordinar de dinamică (n.r. - tenis la dublu în "cușcă" de sticlă), care în alte țări europene are foarte mulți practicanți", a declarat, pentru "Cuget Liber", vicepreședintele ACS Squash West Side, Ilie Bănică. 


Ce soluții au, momentan, jucătorii activi constănțeni? Să facă naveta la Călărași sau la București, acestea fiind cele mai apropiate centre. Va fi greu, foarte greu să fie păstrat nucleul actual, pentru că o participare în competiție este precedată de multe antrenamente. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9884 secunde