HCM Buzău - CS Tomis Constanța 26-33, în Liga Națională de handbal feminin

Din victorie în victorie, spre cupele europene

775
Handbalistele de la CS Tomis Constanța au reușit cea de-a doua victorie consecutivă pe anul 2010, după ce, sâmbătă, s-au impus, cu scorul de 33-26, în deplasare, în fața HCM-ului Buzău, duel contând pentru etapa a zecea a Ligii Naționale.
Prima repriză s-a desfășurat sub semnul echilibrului, con-stănțencele intrând la cabine cu avantaj minim, 15-14. După pauză, sportivele antrenate
de Goran Kurteș și Victor Dăbuleanu au făcut un joc aproape perfect, poate cel mai bun al actualei stagiuni: s-au închis ermetic în apărare, au declanșat contraatacuri nimicitoare și au fost mai puternice și în bătăliile de pe semicerc.
Scor final, 33-26, victorie la șapte goluri diferență, și CS Tomis se menține în grafic pentru calificarea în cupele europene.
Celelalte rezultate ale rundei: Cetate Deva - HCM Roman 0-10 (gazdele au pierdut la "masa verde", din cauza lipsei ambulanței!), Rulmentul Brașov - HC Oțelul Galați 29-35, HC Dunărea Brăila - Universitatea Reșița 32-25, Știința Bacău - HCM Baia Mare 27-30, U Cluj - Rapid București 44-27. Partida Oltchim Râmnicu Vâlcea - HC Zalău, scor 36-24, s-a disputat în devans.
În clasament, CS Tomis se menține pe locul șapte, cu zece puncte. Lideră este Oltchim (10 p), urmată de HCM Baia Mare (14 p), U Cluj (14 p, golaveraj inferior), Dunărea Brăila, HCM Roman și HC Zalău, toate cu 13 puncte, departajate de golaveraj.
Etapa viitoare (sâmbătă, 23 ianuarie), CS Tomis va întâlni, pe teren propriu, pe Rulmentul Brașov.
***
Campioana României la handbal feminin, Oltchim Râmnicu Vâlcea, a susținut, aseară, în Ungaria, împotriva celor de la Gyor, ultima sa partidă din cadrul Grupei C a Ligii Campionilor. După 60 de minute, victoria a revenit gazdelor, cu scorul de 26-22, dar formația vâlceană, antrenată de Radu Voina, s-a calificat, de pe primul loc în grupele principale ale competiției.
***
Selecționata masculină de handbal a României a terminat pe primul loc Grupa a 2-a preli-minară a Campionatului Mondial din 2011 și a acces, astfel, în barajul de calificare la marea competiție din Suedia.
În turneul de la Vantaa (Finlanda), tricolorii antrenați de Vasile Stângă au înregistrat trei victorii: 36-27 cu Marea Britanie (vineri), 32-23 cu Finlanda (sâmbătă) și 29-26 cu Bosnia-Herțegovina (duminică).
Play-off-ul este programat pe 12 / 13 iunie (turul) și 19 / 20 iunie 2010 (returul). Tragerea la sorți a meciurilor pentru play-off va avea loc pe 31 ianuarie, la sediul EHF de la Viena.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 16 Ianuarie 2010
Stire din Sport : Aduceți două puncte pe litoral!
Pagina a fost generata in 0.7927 secunde