Despărțirea de un fotbalist de legendă. Dumitru Antonescu, condus, astăzi, pe ultimul drum

748

Articole recomandate

Familia sportului constănțean își va lua, astăzi, adio de la cel care a fost Dumitru Antonescu. Legendarul fotbalist al Farului va fi condus pe ultimul drum, astăzi, de la ora 12, la Cimitirul Central Constanța. 


Considerat de multă lume ca fiind cel mai important jucător ce a îmbrăcat tricoul alb-albastru, Dumitru Antonescu a pierdut luni, la 71 de ani, lupta cu boala ce îl secătuia de atâta timp. 


Antonescu a fost un simbol al Constanței fotbalistice, îmbrăcând tricoul Farului de 390 de ori în decursul a 13 ani, dar și pe cel al naționalei României, în 13 rânduri. 


"Dumitru Antonescu este un simbol al fotbalului constănțean și un reprezentant de seamă al fotbalului românesc. Este un jucător care a reprezentat cu succes Constanța la echipa națională. Căpitanul celei mai bune echipe a Farului din istorie. Este get-beget al nostru și este omul și sufletul care a trăit într-atâta modestie încât cred că post-mortem trebuie să îl declarăm cetățean de onoare al acestui oraș, fiindcă a slujit Constanța, a iubit fotbalul și până în al 12-lea ceas, când fotbalul constănțean părea ca s-a sfârșit. A lucrat la grupele de copii a celor de la FC Farul până de curând, era un om plin de speranță. A suferit mult, au încercat să îl facă bine, este dureros. Constanța este mai săracă prin plecarea lui", a declarat vicecampioana mondială la handbal Elena Frîncu. 


v v v


"Suntem foarte triști de la primirea acestei vești. Noi toți ne îndreptăm gândurile bune către familia lui Dumitru Antonescu. Ne era un prieten apropiat și drag, dar așa se întâmplă în viață. Tatăl său, Tudor Antonescu, a fost popicar în prima echipă a CFR-ului Constanța, în 1947/1948. Este foarte trist, nu sunt foarte multe cuvinte de spus în astfel de momente. Era un om extraordinar. Dumnezeu să-l odihnească!", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele secției de bowling a clubului CFR Constanța, Radu Gheorghe. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 24 Aprilie 2016
Stire din Sănătate : DOLIU ÎN MEDICINA CONSTĂNȚEANĂ
Joi, 21 Aprilie 2016
Stire din Actual : A MURIT PRINCE!
Pagina a fost generata in 0.7173 secunde