Descoperirea de talente, obiectivul principal al Academiei de handbal HCDS

400
Descoperirea de talente, obiectivul principal al Academiei de handbal HCDS - sus-1521050855.jpg

Articole de la același autor

Finele săptămânii trecute a fost unul perfect pentru HC Dobrogea Sud Constanța, victorioasă cu toate cele cinci echipe ale clubului angrenate în competițiile naționale. 


Sâmbătă, echipa de juniori l a HC Dobrogea Sud Constanța (antrenori Eden Hairi și Enis Murtaza) a reușit să învingă, în deplasare, pe LPS Brăila, scor 35-25 (14-10). Duminică, juniorii ll (antrenor Yuksel Osman) au învins LPS Brăila, 28-18 (14-8), formația de juniori lll (antrenor Enis Murtaza) a învins, 25-16, pe CS Olimpic Mizil, iar HC Dobrogea Sud ll (antrenori Eden Hairi și Aleksandar Adzic), înscrisă în eșalonul secund al handbalului masculin, a trecut, în deplasare, de CSM Botoșani, scor 33-23. Cireașa de pe tort a fost pusă de echipa de Liga Națională, antrenată de Sandu Iacob, la Sala Sporturilor, prin victoria cu 34-27 (15-13) împotriva Minaurului Baia Mare. 


"Academia de handbal HC Dobrogea Sud Constanța are un model de funcționare științific și inovator metodologic, conceput de directorul coordonator, antrenorul emerit prof. Aihan Omer. Obiectivul academiei este descoperirea de talente, pregătirea și instruirea lor pentru a ajunge jucători de bază ai echipei noastre de seniori, dar și ai echipei naționale a României", a declarat președintele clubului dobrogean, Ionuț Stănescu. 


Mai sunt doar trei zile până la Final Four-ul Cupei României, ce se va disputa la Sala Sporturilor. 


Reamintim că primul meci al zilei va fi, de la ora 12.30, între SCM Politehnica Timișoara și CS Minaur Baia Mare, iar în cea de-a doua semifinală, de la ora 16, HC Dobrogea Sud Constanța va înfrunta pe CSA Steaua București. 


Selecționerul naționalei de tineret a României, Sandu Iacob, a ales 17 jucători pe care să se bazeze în cantonamentul de la Oradea și în turneul de pregătire din Polonia, din perioada 1-9 aprilie. 


Printre aceștia, se numără și doi jucători de la HCDS, Alexandru Andrei și Daniel Susanu. De asemenea, nu lipsesc jucători exponențiali precum Iosif Buzle (Barcelona), Daniel Fekete (Tatabanya) sau Dragoș Hanțaru (Știința Bacău). 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4035 secunde