În Divizia Națională de rugby, ediția 2010, Grupa B de calificare

Derby-ul Farul - Steaua se va juca pe 17 aprilie

1428
Derby-ul Farul - Steaua se va juca pe 17 aprilie - e225f54774a1fa1358ba9f23b2809ad5.jpg
Luna viitoare, va începe o nouă ediție a Diviziei Naționale de rugby, competiție în care, după retragerea echipei Constructorul-Cleopatra, județul Constanța va avea numai o singură reprezentantă - RCJ Farul.

12 echipe vor fi angrenate în ediția 2010 a Diviziei Naționale de rugby, ele fiind împărțite, în prima fază, în două grupe de șase, pe baza locurilor ocupate la sfârșitul campionatului trecut.
Într-o grupă, se află formațiile situate pe locurile pare, iar în cealaltă - cele situate pe locurile impare. În grupe, sistemul de joc este fiecare cu fiecare, tur - retur, programarea meciurilor făcându-se conform Tabelei Berger.
RCJ Farul Constanța este repartizată în Grupa B, alături de Steaua București, RCM Timișoara, Poli Iași, RC Bârlad și Știința Petroșani, în timp ce componența Grupei A este următoarea: CSM Baia Mare, Dinamo București, U Cluj, CSM București, Bucovina Suceava și CSU "Aurel Vlaicu" Arad.
Turul primei faze a campionatului va debuta pe 27 martie, zi în care "marinarii" vor întâlni, în deplasare, pe RC Bârlad. Farul va susține primul meci pe teren propriu pe 3 aprilie, în etapa a doua, când adversară îi va fi Poli Iași, iar cel dintâi derby al stagiunii va avea loc abia pe 17 aprilie, în runda a cincea, când, la Constanța, va veni vicecampioana Steaua. Returul va începe pe 24 aprilie.
Cea de-a doua fază a DN o reprezintă grupele play-off și play-out (ambele de câte șase echipe), Farul urmând a se regăsi, cel mai probabil, în prima secțiune, unde lupta se dă pentru titlu și podium. Grupa play-off este formată din primele trei echipele clasate în fiecare grupă de calificare, iar grupa play-out, în care obiectivul este evitarea retrogradării, este alcătuită din formațiile situate pe ultimele trei poziții în fiecare grupă de calificare.
Turul play-off-ului și play-out-ului va debuta pe 22 mai, iar returul - pe 21 august. Pe 25 septembrie, sunt programate semifinalele, fază în care vor accede primele patru echipe din play-off. Marea finală se va desfășura pe 2 octombrie.
v v v
În urma victoriei de la Constanța, 67-5 în compania reprezentativei Germaniei, echipa națională de rugby a României s-a apropiat la numai două "lungimi" de podiumul Cupei Europene a Națiunilor.
"Stejarii" ocupă acum locul 4, cu 12 puncte, dar au jucat un meci mai puțin decât Georgia (1, 20 p), Rusia (2, 19 p) și Portugalia (3, 14 p). Cum restanța este împotriva Spaniei (5, 8 p) și cum pentru o victorie în CEN se acordă 3 puncte, naționala tricoloră are deja arvunit locul 3, care asigură accesul în barajul de calificare la Cupa Mondială din Noua Zeelandă 2011.
Pentru România, urmează "seria de foc", cu trei jocuri esențiale, contra Rusiei (27 februarie, în deplasare), Georgiei (13 martie, acasă) și, mai ales, Portugaliei (20 martie, în deplasare).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2825 secunde