Demersuri pentru reunirea sporturilor tradiţionale din România

127
Demersuri pentru reunirea sporturilor tradiţionale din România - demersuri2-1619620517.jpg

Articole de la același autor

La sediul Departamentului pentru Relaţii Interetnice, a avut loc o întâlnire între secretarul de stat al acestui departament, Eniko Lacziko, şi preşedintele Asociaţiei Române a Jocurilor şi Sporturilor Tradiţionale, constănţeanul Nicolae Dobre.

Cu această ocazie, au fost discutate aspecte legate de cadrul legal privind aceste sporturi, posibilităţile de modificare a acestuia şi organizarea unor evenimente în care fiecare etnie să îşi promoveze sporturile tradiţionale.

În acelaşi timp, s-a discutat şi despre promovarea oinei ca element de identitate naţională în afara graniţelor ţării.

„Mulţumim mult doamnei secretar de stat pentru faptul că doreşte să se implice în această activitate prin care dorim să readucem sporturile tradiţionale în atenţia tuturor”, a transmis preşedintele Nicolae Dobre.

XXX

O altă întâlnire extrem de interesantă a avut loc la Guvernul României, între o delegaţie a Federaţiei Române de Oină, formată din preşedintele Nicolae Dobre şi reprezentantul clubului Politehnica Cluj-Napoca, Marius Bolba, şi, de cealaltă parte, secretarul general adjunct al Guvernului, Mircea Abrudean.

Cu această ocazie, au fost stabilite modalităţi de aplicare a Programului Naţional Redescoperă Oina, astfel încât acest sport să poată fi promovat cu adevărat ca sport naţional al României. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3315 secunde