Delegația Coreei de Nord a sosit în Coreea de Sud

191
Delegația Coreei de Nord a sosit în Coreea de Sud - delegatiacoreei-1518173388.jpg

Articole de la același autor

Primirea delegației nord-coreene în Satul Olimpic s-a făcut într-o atmosferă festivă, joi dimineață, cu reprezentanți ai celor două Corei amuzându-se, cu o zi înaintea ceremoniei oficiale de deschidere a Olimpiadei de iarnă 2018.


"Aceste Jocuri ale păcii", așa cum au fost denumite de Coreea de Sud, au permis în ultima lună o apropiere spectaculoasă între cele două țări, în timp ce tensiunile s-au multiplicat în ultimele luni în jurul ambițiilor nucleare ale Nordului.
Cei 22 de sportivi invitați din Nord, însoțiți de oficiali, au intrat oficial joi dimineață în Satul Olimpic din Gangneung, locul unde se vor desfășura competițiile pe gheață.


În timpul intonării imnului național din Nord, drapelul nord-coreean a fost înălțat, iar mai multe piese muzicale din ambele țări au putut fi auzite. Dar în momentul în care grupul de breakdance sud-coreean B-Boy a încercat o incursiune printre sportivii nord-coreeni, sărind printre ei, aceștia au rămas impasibili mulțumindu-se doar să aplaude.


Dar scena s-a schimbat rapid în momentul în care un grup de "majorete" din Nord, îmbrăcate în uniforme cu roșu și alb și echipate cu instrumente muzicale de tipul clarinet, trombon sau tamburine, au început să interpreteze câteva piese.


"Am fost un pic confuză la început pentru că nu schițau niciun gest, doar aplaudau și erau foarte serioși" a explicat Jeon Moon-Kyung, o voluntară de 15 ani din Sud. "Dar apoi s-au prins cu entuziasm în jocul nostru", a mai spus tânăra.


Prietena sa, Choi Myo-Seon, a avut același sentiment: "Pentru un moment, a fost ca și cum zidul care ne separă a dispărut".
Apropierea celor două Corei se materializează la aceste Jocuri printr-o defilare comună a sportivilor lor la ceremonia de deschidere, vineri, precum și într-o echipă feminină unificată de hochei pe gheață.


Totodată, o delegație de înalți oficiali din Coreea de Nord a fost trimisă în Sud pentru a asista la ceremonia de deschidere.
Kim Yo-Jong, sora liderului nord-coreean Kim Jong-Un, va fi prima reprezentantă a familiei prezidențiale care merge în Sud, în cadrul unei delegații condusă de șeful de stat onorific al Coreei de Nord


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9459 secunde