Decizie importantă luată de Andreea Răducan. Ce alegere a făcut fosta mare gimnastă

287
Decizie importantă luată de Andreea Răducan. Ce alegere a făcut fosta mare gimnastă - andreearaducanuoperatie-1575538691.jpg

Articole de la același autor

Fosta mare gimnastă născută în Vaslui, Andreea Răducan, a demisionat în urmă cu câteva minute din funcția de președinte al Federației Române de Gimnastică.


Fosta sportivă a Clubului Farul Constanța și-a anunțat decizia în cadrul unei conferințe de presă și a motivat alegerea prin faptul că antrenorul echipei feminine, Nicolae Forminte și tehnicianul echipei masculine, Marius Urzică, nu au demisionat, sau nu au fost demiși în urma rezultatelor slabe pe care le-au avut în ultimii ani.



Fosta președintă a Federației Române de Gimnastică, Andreea Răducan, consideră că acest sport are nevoie de cel puțin două cicluri olimpice pentru a reveni în elita mondială, în condițiile în care se vor schimba anumite aspecte.

"E foarte greu să pot estima, dar cred că e nevoie de cel puțin două cicluri olimpice pentru ca gimnastica să-și revină. Și la fete și la băieți avem copii cu real talent, care pot obține rezultate foarte bune. Cred că de cel puțin două cicluri olimpice este nevoie, dar cu o altă atitudine, nu mergând în același ritm, pentru că asta e clar că nu are la ce să ducă bun. Sunt departe de a da un sfat următorului președinte al federației, dar îi doresc să aibă susținerea necesară pentru a pune în practică ideile. Poate că după experiența cu mine și ceilalți să fie mai deschiși și să aibă un culoar foarte bun", a declarat Răducan, joi, într-o conferință de presă, în cadrul căreia și-a anunțat demisia din funcția de președintă a FRG.

Ea a precizat că nu și-a dorit un război cu gimnastul Marian Drăgulescu, pe care l-a susținut să devină reprezentantul sportivilor în Comitetul Executiv al FRG: "Vă amintiți cum era cu medaliile înșirate pe trotuar, am încercat să-i explicăm toți că un campion trebuie să rămână un campion și nu este o atitudine potrivită. Marian a făcut ceea ce a considerat de cuviință. Nu știu dacă este în poziția de a analiza activitatea mea ca manager la federație. Nu știu cine l-a convins să ducă acest război cu mine, eu nu mi-am dorit așa ceva. Când un coleg, așa cum spune că am fost noi, vine în Comitetul Executiv, unde a fost numit de noi, cu aprobarea mea, și începe să numere zilele de lăuzie mi se pare destul de deplasat și nu cred că asta ar fi trebuit să facă un sportiv de calibrul lui Marian Drăgulescu, reprezentant al sportivilor în Comitetul Executiv. Ar fi trebuit să se ocupe de cu totul altceva. Eu îl respect pentru toate performanțele pe care le-a avut ca sportiv și îi urez succes la Jocurile Olimpice de la Tokyo".

"Vreau să mulțumesc colaboratorilor pentru modul în care am lucrat în acești ani urâți. Folosesc acești termeni. Faptul că nu am antrenat nu înseamnă că nu știu ce se întâmplă în sală. Nu a fost greu și de asta m-am speriat, dar a fost urât și asta m-a făcut să pun punct activității mele aici. Să sperăm că vor avea mai multă inspirație, mai multă rezistență cei care vor veni, exact ce le trebuie pentru a face față în Federația Română de Gimnastică. E dificil pentru mine să fac public numele celor care s-au împotrivit. Aproximativ trei sferturi dintre membrii Comitetului Executiv, nu neapărat că nu au dorit schimbarea, dar au votat altceva. Am încercat să le explic că lipsa de constanță creează disconfort. E foarte greu ca tu ca președinte să faci ceva dacă nu ai susținerea Comitetului Executiv. Eu nu am venit aici să mă lupt cu nimeni, să ne atacăm, nici să ne certăm. Lucrurile au început să meargă atât de prost, încât, orice am fi încercat ar fi putut fi mai bine. Nu poți să faci același lucru și să ai pretenția unui rezultat diferit. Am considerat că o schimbare, un suflu nou pentru sportivi ar fi binevenit. Eu nu spun că antrenorii nu-și doresc, dar probabil că au intrat într-un blocaj. Văzând cum decurg lucrurile am decis să mă dau eu la o parte pentru binele gimnasticii românești. Știu că domnul Forminte a fost rugat să cedeze locul de antrenor coordonator, nu a dorit acest lucru. Eu nu am nimic personal cu domnul antrenor", a mai spus Andreea Răducan, citată de Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.3611 secunde