De la 1 iunie, măsuri de relaxare majore pentru sportul românesc

182
De la 1 iunie, măsuri de relaxare majore pentru sportul românesc - dela-1622211990.jpg

Articole de la același autor

Lumea sportului se bucură, de la 1 iunie, de importante măsuri de relaxare privind participarea spectatorilor la competiţiile sportive, dar şi cu privire la activitatea sălilor de sport şi fitness şi a piscinelor interioare, ca urmare a aprobării în şedinţa de Guvern de joi a Hotărârii pentru modificarea şi completarea anexelor nr. 2 şi 3 la Hotărârea Guvernului nr. 531/2021.

Hotărârea urmează a fi publicată în scurt timp în Monitorul Oficial, urmând să intre în vigoare la data de 1 iunie, informează Ministerul Tineretului şi Sportului.

Astfel, competiţiile în spaţii închise vor putea avea spectatori. În plus, atât în spaţiile închise, cât şi deschise, limita de ocupare de 25% poate fi depăşită, dacă suporterii se vaccinează la intrarea în incintă. De asemenea, se redeschid la capacitate maximă sălile de sport şi/sau fitness, precum şi piscinele interioare, până la un procent de 70% din capacitatea maximă a spaţiului, în anumite condiții.

„Veştile sunt foarte bune şi mă bucur de acest pas major către normalitate. El vine pe fondul evoluţiei favorabile a situaţiei pandemice, a scăderii constante a numărului de infectări şi cazuri grave şi a succesului campaniei de vaccinare. Responsabilitatea celor care au înţeles cât de importantă este contribuţia fiecăruia dintre noi la aceste procese a adus o deschidere fără precedent. Pentru sport, dar nu numai. Toţi ne dorim aceleaşi lucruri: viaţa normală, bucuria de a fi împreună, de a ne reintegra în normalitate, fără nicio teamă”, a declarat ministrul Tineretului şi Sportului, Eduard Novak. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3213 secunde