De ce preferă pariorii profesioniști să mizeze pe meciuri de box

520
1

Articole recomandate



Boxul este un sport destul de popular în România, grație campionilor pe care i-am avut de-a lungul timpului, precum Leonard Doroftei, Lucian Bute sau Mihai Leu. Deloc întâmplător, i-am enumerat pe cei mai mediatizați campioni pe care i-a dat țara noastră. 

Catalogat drept sport de nișă, din box se poate face profit pe termen lung la pariuri sportive. Prin "sport de nișă" înțelegem acel sport pe care nu se pune un număr foarte mare de pariuri. Un meci de box, fie el și de nivel înalt, nu va primi din partea agențiilor de pariuri atenția acordată unui meci de fotbal din Liga Campionilor. Resursele alocate de operatori analizării tuturor informațiilor și stabilirii cotelor sunt, de regulă, limitate. Astfel, se întâmplă se mai apară greșeli în stabilirea cotelor, greșeli de care profită pariorii care se pricep foarte bine la fenomen.

Mediatizarea face K.O. valoarea



O altă particularitate este că un meci de box are favoriți doar pe hârtie cam în 50% din cazuri, cu excepția celor foarte dezechilibrate. Pare greu de crezut, dar cotele sunt influențate în mare măsură de popularitatea pugiliștilor. Cu cât un sportiv se bucură de o mediatizare mai bună, cu atât impresia generală este că el e un boxeur de top și capătă statut de favorit într-o confruntare cu un adversar despre care nu se cunosc atât de multe informații.

Despre astfel de situații puteți citit în ponturi cum sunt cele de pe de pe PariuriX.ro, dar cel mai sigur este să faceți o muncă de documentare precum cea a pariorilor profesioniști. Mai precis, să analizați toate statisticile disponibile despre cei doi pugiliști și, mai ales, să căutați pe Internet cât mai multe lupte ale acestora. Vă veți da seama despre forța, tehnica și stilul de luptă ale fiecăruia.



Astfel, va fi la îndemână să depistați favoriții falși și puteți avea câștiguri substanțiale, pentru că outsiderii au, de obicei, cote mari. Specialiștii spun că boxul este printre sporturile cu cele mai multe pariuri de valoare, adică pariuri în care cota unei selecții este mai mare decât ar fi normal, în raport cu probabilitatea de câștig.



În plus, pariorii profesioniști știu că forma unui boxeur (bilanțul ultimelor meciuri) este doar un indicator relativ, din cel puțin două motive: 1. meciurile de box sunt destul de rare, un sportiv nu are meci o dată sau chiar de mai multe ori pe săptămână, așa cum au fotbaliștii sau jucătorii de tenis; 2. fiind un sport individual, contează foarte mult și cât de puternici au fost adversarii precedenți. Se poate ca rivalul din meciul următor să fie mult mai bun decât ei.

Profesioniștii lasă cotele la sfârșit



Un alt element de care trebuie ținut cont în analizarea unui eveniment pugilistic: de obicei la categoriile mai mici de greutate vor fi mai puține knockout-uri, deci câștigătorul meciului va fi decis de arbitri. Au fost multe cazuri în care arbitrii au favorizat concurentul care a avut cea mai bună susținere din partea spectatorilor.



În general, profesioniștii mai întâi analizează un meci, își fac o impresie despre ce ar urma să se întâmple, își calculează propriile cote și abia apoi văd care sunt cotele pe site-urile de pariuri. Astfel, eventualele greșeli de apreciere ale bookmakeri-lor nu numai că nu îi induc în eroare, ci îi ajută să facă profit.







Comentează știrea

Realmadrid-futbol
8 ianuarie 2022
Realmadrid-futbol

Watch the best live coverage of your favourite sports: Football, Golf, Rugby, Cricket, F1, Boxing, NFL, NBA, plus the latest real madrid sports news, Breaking news & live sports coverage including results, video, audio and analysis on Football, F1, Cricket, Rugby Union, Rugby League, Golf, Tennis and all ...

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9607 secunde