Daniel Ghiță, făcut KO cu un picior în cap de Semmy Schilt în finala K1

398
Daniel Ghiță, făcut KO cu un picior în cap de Semmy Schilt în finala K1 - danielghita-1356972271.jpg

Articole recomandate

Daniel Ghiță a fost făcut KO în prima rundă a finalei K1 de uriașul olandez Semmy Schilt.
Chiar și așa, performanța sportivului nostru, de a ajunge în finala turneului K1, rămâne una impresionantă și demnă de multe aplauze, scrie bzi.ro.

În ultima zi a anului, la Saitama (Japonia), sportivul român a luat parte la Finala K1, care reunea la start cei mai buni 16 luptători de K1 din lume. Pentru a pune mana pe trofeu și pe premiul de 400.000 de dolari, Ghița avea nevoie de patru victorii într-o singură zi. O premiera în lumea sportului cu mănuși.

Ghița a debutat în optimi împotriva tânărului brazilian Jhonata Diniz (21 de ani), pe care l-a învins surprinzător de greu, după trei runde, la puncte.

A urmat apoi partida din sferturi cu tunisianul Mourad Bouzidi. O întâlnire câștigată de luptătorul nostru în runda a doua, când tunisianul s-a văzut nevoit să abandoneze, după ce-a fost lovit cu piciorul în mână de Ghiță.

În semifinale, Ghiță a dat peste surprinzătorul marocan Jamal Ben Saddik, care îi eliminase din competiție pe mult mai cunoscuții Erol Zimmerman și Remy Bonjasky. În fața sportivului român, africanul a rezistat însă numai 25 de secunde, moment în care a căzut la podea după o lovitură de picior la corp.

Astfel, Ghiță a ajuns în finală, unde a dat piept cu favoritul la cucerirea trofeului, uriașul olandez Semmy Schilt. După doua prime minute din luptă dominate de batav, cel poreclit de japonezi "Samuraiul Sălbatic" a fost trimis la podea cu o lovitură de picior la cap. Luptătorul nostru s-a ridicat în cele 10 secunde, însă arbitrul a considerat că nu mai poate continua lupta.

A fost cea de-a doua înfrângere din carieră suferită de Ghiță în fața lui Schilt, după cea din 2009, când a pierdut la puncte.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8445 secunde