Danemarca şi Austria, adversarele României în preliminariile EURO 2022 la handbal feminin

180
Danemarca şi Austria, adversarele României în preliminariile EURO 2022 la handbal feminin - danemarca-1616682574.jpg

Articole de la același autor

Nici nu s-au stins bine ecourile turneului preolimpic ratat de la Podgorica, că pentru naţionala feminină de handbal a României urmează o nouă provocare.

Reprezentativa tricoloră a fost repartizată în Grupa a 2-a, alături de Danemarca şi Austria, în preliminariile Campionatului European din 2022, conform tragerii la sorţi efectuate, joi, 25 martie, la sediul EHF de la Viena. Cea de-a patra componentă a grupei va fi câştigătoarea unei grupe din prima fază a preliminariilor, din care fac parte Insulele Feroe, Israel şi Finlanda.

Primul tur al preliminariilor va avea loc în intervalul 31 mai - 6 iunie 2021, informează site-ul oficial al Federaţiei Europene de Handbal. Faza a doua a campaniei de calificare se va desfăşura în toamnă, cu etape programate pe 1/2, 6/7 şi 9/10 octombrie, restul rundelor urmând a se juca în lunile martie şi aprilie 2022.

Primele două clasate în grupele din faza secundă a calificărilor vor accede la turneul final, din noiembrie 2022.

Sunt calificate direct Norvegia, în calitate de campioană europeană en-titre, Slovenia, Macedonia de Nord şi Muntenegru, gazdele turneului final.

XXX

Din cele 14 ediţii ale Campionatului European de handbal feminin, România a ratat o singură dată calificarea la turneul final, în 2006. Cel mai bun rezultat este medalia de bronz din 2010.

La ultima ediţie, desfăşurată în 2020, în Danemarca, România s-a clasat pe un modest loc 12. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5582 secunde