Bobul tricolor, pe traseul Germania - Letonia

„Dacă la Cupa Mondială de la Sigulda intrăm în Top 10, calificarea la JO de la Beijing este sigură”

163
„Dacă la Cupa Mondială de la Sigulda intrăm în Top 10, calificarea la JO de la Beijing este sigură” - 24712600463685914732158544814787-1640170561.jpg

Articole de la același autor

Echipajul feminin de bob două persoane al României, alcătuit din Andreea Grecu (pilot) şi Katharina Wick (împingător), s-a clasat pe locul 11 din 21 de echipaje aliniate la startul etapei de Cupă Mondială de la Altenberg (Germania). În aceeaşi reuniune, Andreea Grecu a terminat pe poziţia a opta (din 21 participanţi) proba feminină de monobob.

Sportivele din lotul României, condus de profesorul Paul Neagu, sunt foarte aproape de o calificare şi din punct de vedere matematic la Jocurile Olimpice de iarnă de la Beijing 2022.

„Concursul de la monobob arată că, încet, dar cu paşi siguri, Andreea se apropie de elită. Locul patru la start şi cu a doua viteză de lansare ne confirmă faptul că, în ultima vreme, munca depusă în perfecţionarea materialului şi programele de antrenament dau roade.

La bobul de două persoane sunt încă probleme în primii 50 de metri. Căutăm cauza, să vedem de ce starturile nu sunt cum ar trebui să fie. Realist ar fi fost în primele 10. Poate că şi concursurile numeroase într-un interval scurt de timp a dus la o plafonare a performanţei.

Dacă la Cupa Mondială de la Sigulda ne vom clasa în Top 10, atunci calificarea echipajului pentru Jocurile Olimpice de la Beijing este sigură.

Iar la Cupa Mondială din Winterberg, vom folosi pe a doua împingătoare, Teodora Vlad. După timpii care vor fi realizaţi, vom lua o hotărâre cum vor decurge lucrurile mai departe”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, profesorul Paul Neagu.

După concursul de la Altenberg, tehnicianul constănţean şi elevele sale au pornit spre Sigulda (Letonia), gazda unei noi etape de Cupă Mondială.

„Pârtia a fost construită de ruşi înaintea Jocurilor Olimpice de la Sarajevo. Este o pârtie scurtă, cu 16 viraje, iar bobul de patru nu poate ajunge în sosire! Ce este interesant la această pârtie este faptul că boburile sunt urcate în start cu liftul. Linia de start se află într-o clădire cu şase etaje, unde mai sunt garaje, săli de sport un atelier de reparat boburi şi vestiare.

Este o construcţie interesantă pe un loc deluros, în mijlocul staţiunii Sigulda. Să nu uităm că skeletonul, bobul, sania şi hocheiul sunt sporturi naţionale la un popor cu numai 1.900.000 de locuitori.

În Riga, se fabrică cele mai rapide boburi din lume. Peste 80% din sportivii care practică bobul concurează pe boburile letone, numite BTC. De asemenea, şi patinele produse de letoni sunt unele dintre cele mai rapide. Preţurile sunt acceptabile. Un bob de doi costă 60.000 euro, iar o pereche de patine - 6.500 euro. Cu aceşti bani poţi cumpăra un Mercedes, dar adrenalina produsă de un bob BTC nu poate fi produsă de un Mercedes. Un bob nu are airbag-uri, sisteme de siguranţă. Dacă nu ştii să-l conduci, doare!”, a explicat profesorul Paul Neagu.

Foto: Facebook / Comitetul Olimpic şi Sportiv Român

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5499 secunde