Elena Frîncu, fost director executiv al DJST Constanța:

"Dacă handbalul feminin a ajuns unde a ajuns, cu toții suntem vinovați!"

1662
10

Articole de la același autor

După publicarea articolului "Handbal printre cârciumi! Dezastrul din Complexul Sportiv Hidrotehnica", anunțam că, în edițiile viitoare, vom prezenta punctele de vedere ale celor implicați în acest fenomen. În ediția de astăzi, le prezentăm cititorilor opinia fostei vicecampioane mondiale la handbal feminin Elena Frîncu. 




Chiar dacă protocolul de predare-primire a Complexului Sportiv Hidrotehnica, încheiat, în data de 17 mai 2012, între Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța și Universitatea Maritimă Constanța, a fost semnat, din partea DJST, de către directorul executiv adjunct Sorin Bușu, numele Elenei Frîncu, fost director executiv al DJST Constanța, figurează la rându-i în acte, având calitatea de invitat DJST. Prin urmare, punctul de vedere al Elenei Frîncu este foarte important în acest context, marcat de prăbușirea handbalului feminin constănțean. 


O scurtă istorie 
"Vreau să trecem în revistă, în primul rând, câteva aspecte istorice", și-a început relatarea Elena Frîncu. "După Revoluție, în 1990, s-a creat un comitet de inițiativă, format din Laurențiu Țoringhibel, Vasile Sopon, Mircea Măgureanu, Mișu Dulică, Gheorghe Pîndichi, Elena Frîncu, la care s-au adăugat antrenorii și sportivele de atunci, și s-au făcut demersurile necesare pentru ca baza sportivă din bd. Aurel Vlaicu să fie luată de la Ministerul Transporturilor și dată către CS Hidrotehnica. Clubul a administrat-o până la existența «ultimului mohican», Zamfir Musteață, ultimul președinte din sistemul ICH. Baza a continuat să funcționeze grație implicării lui Mircea Iacob și mai apoi a lui Gheorghe Slabu, care nu au mai putut să administreze și echipa și baza, ajungându-se unde s-a ajuns. Personal, am vorbit cu ministrul MTS, pentru a se trece baza din patrimoniul privat al CS Hidrotehnica și al ICH în administrarea statului, iar în baza unui protocol, am dat-o în folosință gratuită Clubului Sportiv Hidrotehnica. Când s-a făcut trecea la UMC, în 2012, i-am spus atunci domnului prorector Cornel Panait două lucruri: sunt probleme cu cârciumile și să iubiți handbalul. A apărut clubul public Neptun, tocmai din necesitatea de a salva handbalul feminin constănțean, care era în Liga Națională. Trebuie spus că situația era dramatică: erau mari datorii către jucătoarele de la CS Tomis și terți (utilități). Federația Română de Handbal nu mai primea echipa în campionat dacă nu s-ar fi achitat datoriile. Am fost la federație împreună cu directorul sportiv de atunci, Paul Alexe, cu aprobarea domnului Panait, și am creat acest club public, care a preluat Tomisul și am continuat campionatul". 


Culpă comună 
Elena Frîncu spune că vina pentru prăbușirea handbalului feminin constănțean aparține… tuturor. 


"Dacă handbalul feminin este unde este, cu toții suntem vinovați. Am fost prea săraci să băgăm mâna în buzunar și să scoatem câte 10.000 de euro pe an. Am stat la mână întinsă, la administrația locală - Primărie și Consiliu Județean, indiferent de culoare politică. Când vrei să faci performanță, trebuie să ai asigurat un buget: 70% bani privați, 30% bani pu-blici. Noi vrem 100% de la stat. Îi întreb acum pe cei care au avut baza în folosință gratuită aproximativ 15 ani, câte venituri au generat? Altfel, am tot respectul pentru cei care au băgat mâna în buzunar și au susținut handbalul: Gheorghe Slabu, Mircea Iacob, Mircea Măgureanu", a spus Elena Frîncu. 


"Îmi cer scuze în fața domnului Panait!" 
Despre Universitatea Maritimă, care administrează de trei ani și jumătate baza sportivă, Elena Frîncu are numai cuvinte de laudă. 
"În acești trei ani și jumătate, UMC a plătit datoriile de punere în funcțiune a bazei sportive - curent, apă, salariați, pază. La realizări, sunt de notat și instalația de gaze, dar și parteneriatele cu CSU Neptun și CSS 1. În această sală, se pregătesc și studenții UMC-ului. Îmi cer public scuze în fața domnului Panait și a foștilor mei colegi de la UMC, pentru toată această situație creată. Însă, am încredere că acolo se va face ceva, iar peste câțiva ani, vom admira un complex sportiv modern, așa cum este baza nautică a UMC-ului", a mai spus Elena Frîncu. 


Acesta a fost punctul de vedere al Elenei Frîncu. În ediția de luni, vom publica opinia Universității Maritime, transmisă de președintele Consiliului de administrație, prof. univ. dr. ing. Vali Violeta Ciucur. Vor urma apoi interviuri cu alte personalități ale handbalului constănțean, care, într-un moment mai îndepărtat sau apropiat, și-au desfășurat activitatea în cadrul Hidrotehnicii. 


Comentează știrea

Loredana
17 octombrie 2015
Muncă la domiciliu

Ofertă serioasă de lucru la domiciliu! Căutăm colaboratori pentru publicare anunțuri. Se lucrează comod de acasă maxim 3 ore pe zi, în funcție de abilități. Cerințe: -necesar calculator -conexiune internet -răbdare -cunoștințe minime PC -seriozitate -perseverență -atenție la detalii Nu este necesară experiență. Instruire gratuită oferită sub forma unor lecții prin mail. Veți trece mai întâi prin instruire apoi dacă doriți, o să începeți să lucrați. Important! Lăsați mesaj cu textul " INFO" doar pe e-mail! Acest proiect vizează piața americană a cărților electronice și se poate lucra de oriunde din țară și din străinătate. Când doriți mai multe informații, contactați unul dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de e-mail: [email protected] Oferim și solicităm seriozitate!

sportiv
17 octombrie 2015
francu-bucovala

Tu ai fost cancerul sportului constantean,macar taci din gura si nu te mai afisa. Vezi-ti de pensioara! Un om de sport asa cum te consideri ar fi trebuit sa rezolve aceste probleme din faza incipienta, acum e tardiv.Tu ai defavorizat multe ramuri sportive din CT, iar acum , iata bilantul, dezastrul care l-ai lasat in urma.

Noi
17 octombrie 2015
Sport

nuti nu ne baga pe toti in aceeasi oala nu noi am luat decizii fiecare e responsabil de faptele sale tu esti pensionara iar cei de la umc si au vazut interesul oare cine si de ce i a lasat?

Chiru
17 octombrie 2015
O muiere atasata gastii golanilor

Muierea asta nu a facut decat sa le faca felatie mascariciului dereglat psihic si betivului adormit la volan in intersectie (si scapat de Dancu C-tin)... Hai sictir si taci in plm ca te acuzi singura , proasto !!!

nenea gicu
17 octombrie 2015
vin alegerile

Tanti Nutzi iese cu declaratii pentru ca vin alegerile si, probabil, vrea sa prinda un loc pe listele PSD-ului. Madam pozeaza pe nevinovata si incoruptibila dar mai bine sa ne spuna cat de moral a fost atunci cand a luat si ea in proprietate o bucata din terenul fostului stadion din Kogalniceanu. Nu a durut-o sufletul? Atunci era sefa sportului constantean!

Aragorn
17 octombrie 2015
Doar o remarca...

As dori sa o intreb pe dna. Frincu daca si echipele de familie ale lui Mazare/Constantinescu si Strutinski au functionat tot pe baza procentajului 70% bani privati si 30% bani publici ? Iar daca nu, cum de la aceste cluburi s-a putut, iar la handbalul si voleiul feminin sau baschetul masculin, nu ? Iar acum banii dati de CJ la CVM in urma cu 3-4 zile reprezinta tot doar 30% din bugetul clubului ? De-aia plingeau prin toate ziarele ca nu mai au bani ? De ce nu v-ati luptat ca aceleasi sume sa fie acordate si celorlate cluburi din Constanta ? Chiar credeti ca echipele care fac performanta in tara romaneasca au finantare 70% privata ? CSM-ul din Bucuresti este doar un exemplu care imi vine acum in minte. Ideea este ca toti banii constantenilor erau dirijati spre cluburile psd-iste, iar restul, Dumnezeu cu mila...Dar ca tocmai dvs. sa neglijati handbalul feminin, chiar nu ma asteptam, din pacate...

Mario
17 octombrie 2015
Rusine Frincu

Doamna Frincu nici la baytanete nu te mai faci bine . Au facut combinatia cu sefii de atunci de la UMC adica Panait si cu Melinte ca sa va trageti baza si acum faci pe nevinovata ? Mai nou arunci vine pe copilul ala Sorin ?

marian
17 octombrie 2015
diverse

Pentru toate localitatile! Bani din prima luna! 100-285 de euro lunar! Cautam urgent numai oameni extrem de seriosi si interesati colaboreze cu noi, pentru a lucra in timpul liber sau full-time, la alegere, in asa fel incat sa obtina castiguri imediate, 100 de euro lunar (part-time) sau 285 euro lunar (full-time), din prima luna. Va rugam sa solicitati cat mai repede detaliile necesare, unuia dintre membrii echipei noastre, la una dintre adresele noastre de email: [email protected]

A TUDOR
18 octombrie 2015
Extra lucru la domiciliu, acum!

Avem urgent nevoie de colaboratori pentru activitate usoara la domiciliu! Se lucreaza in timpul liber, part-time, circa 2 sau 3 ore pe zi. Cerem cunostinte minime de navigare pe internet, de lucru cu fisiere pdf si word. Instruirea se face pe baza unor lectii transmise prin mail. Cerem maxima seriozitate si dorinta de a castiga! Pentru mai multe detalii trimiteti "INFO" la adresa: [email protected]

ariastudio
18 octombrie 2015
angajari

Studioul de Videochat ARIASTUDIO din Constanta angajeaza fete,cu sau fara experienta, pentru a lucra ca modele online. Oferim cazare. Cerinte:Varsta minima 18 ani ,Cunostinte minime de utilizare a unui calculator,limba engleza(macar nivel incepator) . Beneficii :comisioane progresive ce au scopul sa te motiveze , echipa administrative exclusiv feminina, conditii moderne de lucru, intimidate, colectiv placut , suport permanent, contract de munca pe functia operator pc .Primesti bonificatii pentru fiecare fata careia ii recomanzi Ariastudio. CONTACT 0721133353 –Maria [email protected] sau facebook www.facebook.com/ariastudio.ro

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0977 secunde