Cupa României la baschet feminin, amânată. Când şi unde va juca Phoenix CSU Simona Halep

118
Cupa României la baschet feminin, amânată. Când şi unde va juca Phoenix CSU Simona Halep - cupabun-1603357218.jpg

Articole de la același autor

Debutul noii stagiuni de baschet din România a fost din nou amânat. Astfel, după ce echipele masculine au spus, pentru moment, pas Cupei României, din cauza „exploziei” numărului de infectări cu virusul Covid-19, a venit rândul şi echipelor feminine să treacă în aşteptare.

Astfel, partidele din prima fază a Cupa României la baschet feminin, care ar fi trebuit să se desfăşoare în perioada 26-29 octombrie, au fost amânate pentru perioada 2-4 noiembrie, oraşele gazdă fiind aceleaşi, Bucureşti şi Satu Mare.

„Ţinând cont de situaţia epidemiologică actuală din România, se aprobă cu majoritate de voturi modificarea datelor de desfăşurare a turneelor preliminare din Cupa României, feminin, 2020-2021, meciurile din Grupa A şi Grupa B urmând să se dispute în perioada 2-4 noiembrie”, a transmis Consiliul Director al Federaţiei Române de Baschet.

Meciurile din Grupa A se vor disputa la Satu Mare, iar cele din Grupa B vor fi găzduite de Arena de Baschet FRB din Bucureşti.

Repartizată în Grupa B, echipa Phoenix CSU Simona Halep Constanţa va juca, în prima etapă, pe 2 noiembrie, cu CST Bv Olimpia Brașov, apoi va înfrunta pe FCC Baschet Arad (3 noiembrie) şi pe Universitatea Cluj Napoca (4 noiembrie).

Grupa A are următoarea componenţă: CSM Satu Mare, Agronomia București, ACS KSE Tg. Secuiesc, CSM Alexandria.

Faza finală a Cupei României se va desfășura în format Final Four, în care se califică echipele clasate pe primul loc din fiecare grupă, plus o echipă clasată pe locul doi în grupe, stabilită prin tragere la sorți, și o echipă calificată direct, Sepsi Sic Sf. Gheorghe.

Turneul Final Four al Cupei României la baschet feminin este programat pentru luna februarie 2021.

Se reunesc „acvilele”

Reprezentativa feminină de baschet a României (selecţioner Ayhan Avci) va disputa partidele din a doua „fereastră” de calificare la Women's EuroBasket 2021 pe teren neutru, la Riga, Letonia.

„Acvilele” se reunesc în data de 4 noiembrie, la Bucureşti. Din cele 14 sportive care se vor pregăti în Capitală, în perioada 4-8 noiembrie, 12 vor face parte din delegaţia finală care se va deplasa, în data de 9 noiembrie, la Riga. Aici, reprezentativa României va juca împotriva naţionalelor Italiei (13 noiembrie) şi Danemarcei (15 noiembrie). 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7258 secunde