Cupa "Nicolae Rotaru" - 50 de ani de haltere la Constanța

240

Articole de la același autor

Sâmbătă, de la ora 10.00, în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", se va desfășura prima etapă a Cupei "Nicolae Rotaru" la haltere.

Evenimentul este dedicat atât zilei instituției școlare, cât și împlinirii a 50 de ani de când în orașul nostru se practică halterele, competiția fiind organizată de LPS și CS Farul.

În cadrul competiției se vor întrece aproximativ 60 de sportivi, începând de la categoria de vârstă 9 ani până la 17, feminin și masculin.

Pe lângă halterofilii celor două cluburi organizatoare vor mai concura și sportivii de la CSO Ovidiu, CS Steaua București, AMEFA Arad, dar și din Varna, Bulgaria. Câștigătorii vor fi recompensați cu premii, diplome și cupe.

De asemenea, va avea loc și un moment unic în istoria halterelor constănțene, prilejuit de întâlnirea fostelor ge-nerații de halterofili cu tinerii sportivi din prezent.

"Avem multiple motive de sărbătoare. În week-end va fi ziua liceului, va fi și Sfântul Nicolae, dar și împlinirea a 50 de ani de când la Constanța s-au pus bazele acestei discipline. Ne bucurăm că încă de la prima ediție au răspuns pozitiv sportivi din țară, ba și de la vecinii bul-gari", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul Angheluș Beșleagă.

La acest eveniment sunt așteptați foștii halterofili constănțeni. Printre aceștia se numără Lisias Ionescu, cel care a adus această disciplină în Constanța în urmă cu 50 de ani și care a format campioni naționali și viitori antrenori. Vor mai fi prezenți și Vasile Roșu, câștigătorul primului titlu mondial din istoria halterelor românești, Ion Filip, Stănel Stoica, Dumitru Negreanu și mulți alții.

"Am pregătit câteva premii speciale pentru fostele glorii ale halterelor constănțene. Vrem să le mulțumim că ne-au deschis calea", a adăugat Angheluș Beșleagă.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5877 secunde