Cupa Davis și Cupa ATP pot fuziona pe viitor

97
Cupa Davis și Cupa ATP pot fuziona pe viitor<br> - img20181122wa0002-1542922100.jpg

Articole de la același autor

Organizatorii Cupei Davis sunt deschiși către o fuziune cu ATP în vederea organizării unei competiții unice, a declarat Albert Costa, directorul celui mai vechi turneu de tenis pe echipe, într-un interviu acordat agenției Reuters.

Începând de anul viitor, Cupa Davis se va desfășura după un nou format, cu 18 echipe participante, meciurile urmând să se dispute timp de o săptămână, în luna noiembrie, la Madrid. Turneul, organizat de Federația Internațională de Tenis (ITF), va beneficia de susținerea financiară a grupului Kosmos, fondat de fotbalistul spaniol Gerard Pique.

Cupa Davis va trebui să facă față concurenței puternice venite din partea Asociației Tenismenilor Profesioniști (ATP), care a prezentat oficial, luna aceasta la Londra, noua sa competiție pe echipe, ATP Cup, care urmează să debuteze în 2020.

ATP Cup, urmașa Cupei Mondiale pe echipe, va regrupa la start 24 de națiuni, meciurile urmând să se dispute în trei orașe australiene, între 3 și 12 ianuarie 2020, cu câteva zile înaintea startului Openului Australiei, premiile totale puse în joc ridicându-se la 15 milioane dolari. Națiunile participante vor fi selecționate în funcție de poziția în clasamentul ATP a celui mai bun jucător al lor. Învingătorii vor fi recompensați cu câte 750 de puncte, astfel că ATP Cup se va situa din acest punct de vedere după turneele de Grand Slam (2.000 de puncte pentru învingător) și cele de categoria Masters (1.000 de puncte), dar înaintea celorlalte turnee din circuitul profesionist.

"Marile organizații sunt în contact, pentru a face pe viitor ceva important împreună, la nivelul echipelor masculine și feminine. Cupa Davis va fi în continuare, cu participarea ATP, probabil chiar și cu atribuirea de puncte în clasament", a declarat Costa.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8631 secunde