Cumpăna i-a oferit Laurei Badea diploma de excelență și o plachetă

1179
Campioană olimpică la Atlanta, în 1996, Laura Badea a fost prezentă, sâmbătă, la Cumpăna, la concursul "Scrima - arta fair-play-ului la Cumpăna".

Organizatorii le-au făcut o surpriză celor care au asistat la competiție (aflată la prima ediție), în sala de sport a Complexului "Victoria", adu-când-o în mijlocul lor pe fosta mare scrimeră Laura Badea (campioană olimpică, mondială și europeană), în prezent oficial federal și în Comitetul Olimpic și Sportiv Român.
Laura Badea a primit din mâna primarului din Cumpă-na, Mariana Gâju, și a celor mai mici scrimeri de la clubul local diploma de excelență a comunei, "pentru ridicarea la rang înalt a scrimei româ-nești", și o plachetă.
"Mă bucur să mă aflu la Cumpăna. Am fost invitată la această competiție atât de Ilie Floroiu, de primarul Ma-riana Gâju, cât și de antrenorii de la Farul Constanța. Bine-înțeles că am răspuns favora-bil, pentru că îmi plac astfel de inițiative. Mă bucur că mai există oameni pe care îi inte-resează dezvoltarea sportu-lui. Sunt sigură că marile ambiții ale micilor sportivi și cei din spatele lor vor aduce noi copii la antrena-ment, iar la anul vor fi la Cumpăna nu 150, cum și-au propus oamenii de aici, ci 250 de noi scrimeri", a declarat Laura Badea.
"Laura este o mare sportivă care a trecut acum în adminis-trație, activând ca director al departamentului Educație Sportivă al COSR și ca vice-președinte al FR de Scrimă. Sunt sigură că, peste ani, va conduce Federația", a spus și Elena Frîncu, directorul exe-cutiv al DSJ Constanța.
Elena Frîncu a primit și ea diploma de excelență, alături de alți oficiali constănțeni și antrenori de scrimă, precum Ilie Floroiu, Petrică Miu, Elena Buhaiev, Paul Verdeș, Mihai Echimenco (ajuns, sâmbătă, la 66 de ani), Sebas-tian Bezem, Monica Mari-nescu, Mihaela Ion, Mircea Rotaru, Horia Gheorghe și Ion Nițulescu. CS Farul i-a oferit și el Marianei Gâju o diplomă.
La concurs au participat, oficial și demonstrativ, scri-meri de la Farul Constanța, Victoria Cumpăna și CSS1 Constanța. De asemenea, la sală a fost organizată și o expoziție de arme albe vechi, fetițe de la Școala de Balet "Nicolae Spirescu" au susținut un spec-tacol, iar anunțata înființare la clubul local a secției de arte marțiale a fost marcată printr-o demonstrație de kendo.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.9238 secunde