Cumpăna, gazda Cupei României la oină

1270
Cumpăna, gazda Cupei României la oină - e5bae8d821431b8a2d87a71ad9ac5689.jpg
Cea de-a 55-a ediție a Cupei României la oină se desfășoară, în aceste zile, pe stadionul din Cumpăna, în organizarea Federației Române de Oină și a Autorității Naționale de Sport și Tineret, în colaborare cu Direcția pentru Sport a Județului Constanța, Asociația Județeană de Oină, ACS Frontiera Tomis, CJC, Primăria și Consiliul Local Cumpăna.
La această ediție jubiliară, și-au anunțat participarea opt echipe de seniori: ACS Tisa Sighetu Marmației, CS Crasna Gorj, CS Victoria Surdila Greci-Brăila, CSM Râmnicu Sărat, CS Univest Arad, ACS Frontiera Tomis, CS Straja București și CS Biruința Gherăești.
Echipele sunt împărțite în două serii de câte patru, prin tragere la sorți, jucând fiecare cu fiecare, apoi locurile 1 și 2 din serii joacă în sistem încrucișat pentru accederea în semifinale. Învinsele își vor disputa finala mică (pentru locurile 3-4), iar învingătoarele vor juca finala mare (pentru locurile 1-2).
Primele meciuri din calificări s-au jucat aseară. Astăzi, începând cu ora 16.00, sunt programate ultimele jocuri din faza întâi, iar după ora 18.00, vor avea loc semifinalele. Mâine, de la ora 17.00, se va desfășura finala mică, iar de la ora 18.30 - finala mare, la eveniment urmând a fi prezent și comentatorul sportiv Cristian Țopescu. Festivitatea de premiere va începe în jurul orei 19.30, prilej pentru organizatori de a oferi trofee, tricouri personalizate, plachete, diplome și multe alte premii.
v v v
La inițiativa primarului comunei Cumpăna, ec. Mariana Gâju, finala Cupei României va fi precedată de un spectacol folcloric susținut de Ansamblul "Româncuța" al Casei de Cultură din Cumpăna, dar și de alte surprize oferite de organizatori, printre acestea fiind și concursuri interactive pentru copii, pe teme de oină, dotate cu premii oferite de federație și de DSJ Constanța.
"Este extraordinar ceea ce se întâmplă la Cumpăna, comuna unde sportul național este la loc de cinste. Acest model ar trebui urmat și de către alte centre sportive din mediul rural", a declarat, pentru "Cuget Liber", Elena Frîncu, directorul executiv al DSJ Constanța, care este și cetățean de onoare al comunei Cumpăna.
v v v
Tot în această perioadă, la Constanța, DSJ și AJO organizează o tabără de pregătire în oină pentru elevii din clasele V-VIII din mediul rural. Vor participa patru echipe, care vor fi inițiate în tainele sportului nostru național. La sfârșit, se vor întrece în competiția denumită generic Campionatul Județean pentru medial rural, încercând să intre în posesia trofeelor puse în joc.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0442 secunde