Stirile zilei de Luni, 16 Iulie 2018 - Cuget Liber Online


X
Admitere la Universitatea "Ovidius"

Cum poți deveni student al Facultății de Educație Fizică și Sport

Ştire online publicată Miercuri, 01 Iulie 2015. Autor: Sandra MIHĂILĂ
Prof. univ. dr. Mirela Damian - decanul Facultății de Educație Fizică și Sport
Cum poți deveni student al Facultății de Educație Fizică și Sport - fefs-1435689611.jpg
Nici nu se încheie bine anul universitar, că facultățile se pregătesc de următorul. După ce a sărbătorit alături de cei 71 de studenți absolvenți din acest an, conducerea Facultății de Educație Fizică și Sport (FEFS) din cadrul Universității „Ovidius“ din Constanța pregătește admiterea pentru noul an universitar. 


În perioada 13-20 iulie, va avea loc sesiunea de înscrieri pentru studii de licență în anul universitar 2015-2016. În cadrul FEFS, absolvenții de liceu pot opta pentru specializările: Educație Fizică și Sportivă (EFS), cursuri la zi sau cu frecvență redusă, Sport și Performanță Motrică (SPM), cursuri la zi, ori Kinetoterapie și motricitate specială, cursuri la zi. La specializările EFS (zi) și SPM, sunt câte 20 de locuri la fără taxă și câte 50, respectiv 30 la cu taxă. La EFS (IFR), sunt 50 de locuri la cu taxă, iar la Kinetoterapie sunt disponibile 10 locuri la fără taxă și 30 la cu taxă. 


Important este faptul că sportivii de performanță care au terminat liceul și s-au clasat pe primele trei locuri la Campionatele Europene (CE), Campionatele Mondiale (CM) și Jocurile Olimpice (JO), în ultimii trei ani, sunt admiși fără a mai susține probele de admitere, pe locurile fără taxă, la specializările EFS și SPM. 


De asemenea, sportivii care s-au clasat pe locurile IV, V și VI la aceleași competiții, în ultimii trei ani, sau care sunt componenții echipelor de jocuri sportive calificate la turnee finale ale JO, CM și CE și campionii naționali sunt admiși pe locurile cu taxă fără examen de admitere (specializările EFS și SPM). 


Examenul de admitere pentru studiile de licență va începe pe data de 21 iulie, atunci când se va susține proba eliminatorie, care constă într-un traseu aplicativ. Nota de admitere este formată din nota de la a doua probă din examen (45%), unde studenții au de ales între atletism și gimnastică, nota (45%) de la proba de joc sportiv (la alegere, fotbal, handbal, baschet, volei) și nota de la examenul de bacalaureat (10%). 


„Facultatea noastră le pune la dispoziție studenților o mulțime de facilități. Avem colaborări cu cluburile sportive din oraș, astfel încât studenții își pot desfășura activitățile de practică în cadrul acestora, unde sunt instruiți de antrenori de elită. De asemenea, pentru studenții de la kinetoterapie, avem colaborări cu Ovidius Clinical Hospital, cu Sanatoriul Balnear Techirghiol, Sanatoriul Balnear Mangalia, Spitalul clinic de recuperare, medicină fizică și balneologie Eforie, unde studenții sunt îndrumați de cadre medicale abilitate. Noi, cadrele didactice, sprijinim sportivii de performanță în parcursul lor studențesc”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, prof. univ. dr. Mirela Damian, decanul facultății. 


De asemenea, în perioada 13-24 iulie și 1-10 septembrie, se pot face înscrieri la studiile universitare de masterat în cadrul facultății. Studenții pot alege din trei specializări: Educație Fizică și Sport Școlar (19 locuri fără taxă, 31 cu taxă), Performanța în Sport (19 locuri fără taxă, 31 cu taxă) și Kinetoterapie, recuperare și reeducare motrică (12 locuri fără taxă, 38 cu taxă). Admiterea se face pe bază de eseu.


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Inchide
Pagina a fost generata in 0.7871 secunde