Cum au trecut sportivii de la LPS Constanța peste "cutremurul" bacalaureatului

610
Cum au trecut sportivii de la LPS Constanța peste

Articole de la același autor

Sportivii de la Liceul cu Program Sportiv (LPS) "Nicolae Rotaru" au primit, ieri, rezultatele de la unul dintre cele mai importante competiții la care au participat - Bacalaureatul. În timp ce unii au reușit să se claseze pe locurile fruntașe, alții nu au putut trece pragul notei 6. Pe foaia de examen nu au mai contat medaliile de aur, titlurile sau performanțele. 


La Bacalaureat, de la LPS, s-au înscris 131 de elevi din promoția 2015 și 40 din promoțiile anterioare. 62 de elevi au promovat examenul, 52 dintre ei fiind din promoția acestui an. 


Directorul liceului, prof. Andrei Szemerjai a declarat, pentru "Cuget Liber": "Aceste rezultate reflectă nive-lul de interes, iar la prima vedere, observ că sunt foarte mulți cei care au picat la istorie. Răposatul profesor Papacostea avea rezultate foarte bune, deși era mai dur. Noul profesorul de istorie nu a putut crea o punte de legătură cu elevii. Rezultatele re-prezintă dezinteres, pentru că nu te poți prezenta la examen fără să știi nimic și să iei nota pe care o iei. Sunt șanse minime la contestații, dar e dreptul lor. Noi am avut implementate programe obligatorii de pregătire suplimentară pentru materiile de bacalaureat cu profesorii de la clasă, dar nu veneau toți elevii". 


La sesiunea specială de bacalaureat din mai, doar kaiacistele Andra Sârbu și Daniela Varona s-au înscris, prima reușind să treacă examenul, iar cea din urmă neprezentându-se la examen. Directorul liceului scoate în evidență vechea problemă a lipsei de pregătire din cadrul cantonamentelor. 


"Sportivii de performanță nu s-au mai înscris la sesiune specială de teama exemplului anilor trecuți. Ei stau nonstop la loturi și nu beneficiază de nicio pregătire la materiile de examen. E nevoie de o structură organizată, nu te baza că învață ei singuri. Pentru a obține nota 6, trebuie ca măcar să citești. Și învățatul este un antrena-ment", a mai adăugat Andrei Szemerjai. 


Cea mai mare notă pe liceu a fost obținută de scrimerul Constantin Drăgoi (8.88). Printre cei fericiți se numără și voleibalistul Robert Vologa (CVM Tomis), Alin Maran și Bogdan Postudor (tenis de masă). 


La polul opus, printre cei care nu au reușit să obțină notă de trecere se numără rugbistul Sabin Strătilă, atletele Andreea Timofei și Nicoleta Zăvelcă, kaiacistul Sorin Cical. 


Directorul Andrei Szemerjai a ținut să le reamintească elevilor că, pentru a susține proba din august, trebuie să se înscrie în perioada imediat următoare, 13-17 iulie. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.108 secunde