CSS Mangalia a dominat Memorialul "Ioan Dima" la lupte libere

1351
CSS Mangalia a dominat Memorialul

Mangalia se pregătește pentru un sezon 2012 de lupte mai încins ca niciodată. Performerii saltelelor și-au făcut "încălzirea" la Memorialul "Ioan Dima", iar gruparea din sudul litoralului a dominat ierarhiile.

La prima ediție a Memorialului "Ioan Dima" la lupte libere, turneu desfășurat în sala de sport a Grupului Școlar "Ion Bănescu" din Mangalia, au participat peste 100 de tineri luptători, reprezentanți ai șapte cluburi: CSS Mangalia, LPS "Nicolae Rotaru" CSS Constanța, CSS 4 București, CSS 5 București, CS Slobozia, CSM Călărași și CS Amara.
Așa cum era de așteptat, sportivii de la CSS Mangalia s-au aflat în prim planul reuniunii, adjudecându-și cinci medalii: patru de aur, prin Vlad Macovei (categoria 28 kg), Andreea Ana (32 kg), Cristina Pintilie (42 kg) și Andrei Balaban (+73 kg), și una de argint, prin Liviu Costache (63 kg). De pregătirea lor, se ocupă antrenorul Marian Oancea.
În clasamentul final pe cluburi, pe prima poziție s-a clasat CSS Mangalia, urmată de CSM Călărași și CS Amara.
Competiția a fost precedată de o festivitate specială, în cadrul căreia conducerea clubului CS Mangalia a premiat trei sportivi de mare perspectivă: Denisa Macovei, campioană a României și ocupantă a locului 8 la Campionatul Mondial, Nicoleta Popa, campioană a României și ocupantă a locului 12 la Campionatul European, și Liviu Costache, campion al României.

De la competiție, nu putea lipsi Dragoș Dima, vicepreședinte al CS Mangalia, fiul regretatului Ioan Dima, acesta exprimându-și ferm dorința de a duce mai departe tradiția de a susține educația copiilor prin sport.
"Concursul pe care l-am organizat îl dedicăm memoriei unui mare om de caracter, un susținător necondiționat al sportului în general și al luptelor în special. Din 1996 și până în 2010, anul în care ne-a părăsit, a asigurat copiilor cantonamente de pregătire de iarnă, la munte. Moartea sa este o mare pierdere pentru sportul constănțean. Faptul că fiul său, Dragoș Dima, vrea să ducă mai departe tradiția sportivă ne consolează. Am pierdut un prieten în adevăratul sens al cuvântului, însă viața trebuie să meargă mai departe", a declarat, pentru "Cuget Liber", președintele CS Mangalia, prof. Ionel Luca.

Regretatul Ioan Dima a practicat, în anii *70, luptele, fiind coleg de generație cu Ionel Luca. A simțit însă că poate obține performanțe superioare la altă disciplină, așa că s-a orientat către canotaj, ajungând până în lotul olimpic al României.
După ce a renunțat la activitatea competițională, a activat în turism, având investiții în stațiunea Venus. S-a stins din viață fulgerător, în anul 2010.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Aprilie 2012
Stire din Sport : Aprilie, luna medaliilor
Pagina a fost generata in 0.8661 secunde