Liga Naţională de handbal masculin, bulversată de virusul Covid-19

CSM Focşani, exclusă din turneu! Stănescu: „Ne-am fi dorit să câştigăm pe teren”

109
CSM Focşani, exclusă din turneu! Stănescu: „Ne-am fi dorit să câştigăm pe teren” - csm2-1602075418.jpg

Articole de la același autor

Programat iniţial luni, 5 octombrie, meciul dintre echipele HC Dobrogea Sud şi CSM Focşani, din etapa a 5-a a Ligii Naţionale de handbal masculin, amânat după ce s-a descoperit un caz pozitiv în delegația vrâncenilor, nu a mai fost reprogramat de federație, chiar dacă, la un moment dat, au fost luate în calcul datele de 6 şi 9 octombrie, zile libere în turneul de la Sfântu Gheorghe.

Comisia Centrală de Disciplină a Federaţiei Române de Handbal (FRH) a hotărât să sancționeze echipa CSM Focșani cu excluderea din turneu, ca urmare a nerespectării protocolului medical de organizare și desfășurare a competițiilor de handbal. Drept urmare, CSM Focşani va pierde la „masa verde”, cu scorul de 0-10, restul partidelor pe care le mai avea de jucat. De asemenea, clubul vrâncean a fost amendat cu suma de 20.000 de lei, decizia putând fi atacată cu apel în termen de cinci zile de la momentul intrării în posesia hotărârii motivate.

Drastica sancţiune vine după ce mai mulţi jucători de la CSM Focşani au fost depistaţi pozitiv la testul pentru Covid-19 în timpul desfăşurării turneului.

„Este un caz nefericit, sigur că ne-am fi dorit să jucăm și să câștigăm meciul pe teren. Trăim vremuri dificile și trebuie să ne adaptăm. Am avut două zile de pauză, dar toți băieții sunt în formă. Rămânem concentrați și ne dorim să câștigăm toate meciurile la acest turneu”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului, preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

HC Dobrogea Sud mai are de jucat cu Minaur Baia Mare (joi, de la ora 18.25, în direct la TVR 1), Poli Timișoara (sâmbătă, de la ora 11.00, în direct la TVR 2) și Steaua (duminică, de la ora 16.30, în direct la TVR 1).



Blazevic, în izolare la domiciliu


Vești bune despre Alen Blazevic, handbalistul de la HCDS testat pozitiv la Covid-19, sâmbătă, la Constanța. Croatul a fost investigat în aceeași zi la spital, iar în urma testelor făcute, s-a hotărât să intre în izolare la domiciliu, fiind asimptomatic.

„După trei zile de pauză, Alen se simte foarte bine din punct de vedere fizic. El nu a mai făcut deplasarea la Sfântu Gheorghe alături de echipă. Toți ceilalți membri ai delegației au avut teste negative”, a precizat preşedintele Stănescu. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4245 secunde