După ce a transferat, în inter-sezon, nouă handbaliste

CS Tomis dorește să revină în cupele europene

1232
Echipa de handbal feminin CS Tomis Constanța se pregătește pentru startul ediției 2008 / 2009 a Ligii Naționale. Față de campionatul precedent, formația de la malul mării va aborda competiția cu un lot remaniat.

Mihaela Pârâianu, Cristina Georgescu, Dorina Jerebie, Ionela Drilea Topa, Alexandra Iovănescu, alături de Nicoleta Rusu și Ana Maria Stoica, revenite de la HCM Buzău, sunt ultimele supraviețuitoare din lotul rulat, anul trecut, de CS Tomis. În perioada de inter-sezon, conducerea clubului din bd.-ul Aurel Vlaicu a transferat nu mai puțin de nouă handbaliste, cu ajutorul cărora se dorește calificarea în cupele europene.
Mihaela Cherecheș (România), Csilla Fekete (Ungaria), Anna Djafarova, Marina Tankaskaya (Azerbaidjan), Filipa Ackar (Croația), Gabriela Szabo, Ana Hanciuc, Mihaela Seifer (CSM Sf. Gheorghe; primele două împrumutate de la Rulmentul Brașov) și Raluca Avram (Mureșul Tg. Mureș) trebuie să facă uitate plecările Loredanei Mateescu, Ancăi Rombescu (în Turcia), Dianei Druțu (Oțelul Galați), Mihaelei Stănciulescu, Alexandrei Ștefan (Slobozia) și Ramonei Crăciun (Grecia).
"A fost o vară plină de frământări și am întocmit un proiect ce a vizat aducerea mai multor jucătoare de valoare. Avem în lot 17 handbaliste, iar principala problemă o reprezintă omogenizarea relațiilor de joc", a declarat, ieri, în conferința de presă organizată la Sala Sporturilor, directorul executiv al CS Tomis, prof. Traian Bucovală.
Antrenorul principal Mircea Bucă spune că, după perioada de pregătire și turneele amicale de vară, echipa a ajuns la un nivel bun, iar obiectivul va fi clasarea pe unul din locurile 3-5. "S-au făcut investiții și ne dorim, cu toții, să avem rezultate și să revenim pe drumuri europene", a explicat tehnicianul.

Echipei îi lipsește omogenitatea
Cea mai experimentată componentă a lotului, Mihaela Pârâianu, cea care îndeplinește și funcția de antrenor secund, este de părere că, din punct de vedere valoric, echipa este mai puternică decât anul trecut, dar îi lipsește omogenitatea.
"Ne străduim să le integrăm cât mai repede în angrenaj pe jucătoarele noi. Indiferent de adversar, vom aborda toate jocurile la victorie, dar știm că ne așteaptă un campionat dificil, pentru că toate formațiile s-au întărit", a declarat Mihaela Pârâianu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.1629 secunde