CS Știința a cucerit medaliile de aur la Naționalele de tenis pe echipe

254
CS Știința a cucerit medaliile de aur la Naționalele de tenis pe echipe - tenis-1568568431.jpg

Articole de la același autor

Tenisul constănțean dovedește pe zi ce trece că se află la înălțime. Orașul care a dat-o mapamondului pe Simona Halep produce în fiecare zi posibili noi viitori campioni. 


În perioada 10-13 septembrie, la București, pe terenurile Centrului Național de Tenis, au avut loc întrecerile Campionatului Național pe echipe de dublu inter-cluburi Under 16. 


La această competiție, Constanța a fost reprezentată de clubul CS Știința, grupare care își desfășoară activitatea pe terenurile din cadrul Facultății de Educație Fizică și Sport de la Universitatea "Ovidius". 


La Naționale, au participat șase echipe. Lotul de băieți al Constanței a fost format din Matei Palcău, Andrei Latis și Răzvan Aghion, iar la feminin, au luptat Francesca Feodorov și Lavinia Tănăsie. 


CS Știința a jucat în primul tur împotriva echipei Tenis Club II Team București, iar tenismenii de la malul mării s-au impus cu scorul de 3-0 și au avansat astfel în semifinale. 


În "careul de ași", CS Știința s-a duelat cu Dinamo București, principala favorită a competiției. A fost un meci foarte greu și foarte disputat, iar constănțenii s-au impus cu scorul de 2-1, după ce Matei Palcău a avut o evoluție încântătoare. 
Finala s-a disputat între CS Știința Constanța și Tenis Club Team București, echipa numărul unu a clubului din Capitală. Sportivii constănțeni au "defilat" și s-au impus cu scorul de 3-0, reușind în acest fel să își adjudece medaliile de aur, cupele bine meritate și tricourile de campioni. 


Pregătiți de antrenorul Dorin Ochiuleț
Antrenorul Dorin Ochiuleț a fost în fiecare moment alături de elevii săi și i-a ținut pe aceștia conectați la importanța partidelor în fiecare moment. Știința Constanța a pornit în această competiție din postura de favorită numărul 3, însă tenismenii de la malul mării și-au depășit orice teamă și au dat dovadă de dăruire și profesionalism. 


Matei Palcău este campionul național în exercițiu la Under 16 și a avut un rol foarte important în ascensiunea echipei CS Știința. Acesta joacă regulat la turnee de categorie ITF și luptă pentru a ajunge cât mai sus în clasamentul ATP.
Matei Palcău a evoluat pentru echipa națională a României în calificările Campionatului European de tenis individual de vară Under 16, desfășurat la Tenis Club Bright, competiție la care tricolorii s-au clasat pe locul al patrulea, iar Bulgaria s-a încoronat campioană. 


Acum urmează o bine meritată pauză pentru tenismenii de la CS Știința Constanța, după ce sezonul regulat s-a încheiat. Aceștia au reluat și cursurile, odată cu începerea anului școlar, însă nu lasă din mână racheta de tenis. Sportivii trebuie să meargă zi de zi la antrenamente și să continue să lupte pentru a-și atinge visele. 


XXX 
Clubul CS Știința ar putea fi ajutat și de Simona Halep, mai ales după ce a șasea tenismenă a lumii a declarat că, după turneul US Open, își va îndrepta în mod special atenția către copiii care vor să se apuce de tenis și către cei care practică deja sportul alb. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4856 secunde