CS Phoenix-Știința, în căutarea primului succes în elita baschetului românesc

279
CS Phoenix-Știința, în căutarea primului succes  în elita baschetului românesc - csphoenix-1547219495.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet CS Phoenix-Știința Constanța va încerca să obțină prima victorie în Grupa Roșie a Ligii Naționale, sâmbătă, 12 ianuarie, de la ora 17, pe terenul celor de la CSTBV Olimpia CSB Arad.

Pentru formația de pe litoral, primul contact avut cu elita baschetului feminin românesc a fost unul dur, cu trei înfrângeri din tot atâtea partide: 70-98 cu CSM Satu Mare (deplasare), 60-82 cu ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe (deplasare) și 43-58 cu CSM Târgoviște (acasă).

Într-un campionat în care jucătoarele străine dau tonul și fac muzica, promovarea în prima grupă valorică aduce cu sine problemele de regulament, deoarece toate formațiile au deja în lot două jucătoare non-europene (în special americance), în timp ce în cea de-a doua grupă valorică îți permite să ai doar una. Dar cum regulamentele sunt făcute pentru a fi respectate, antrenorii Predrag Stanojcic și Volha Tămârgeanu sunt nevoiți să se descurce în condițiile date.

În clasament, CS Phoenix-Știința ocupă poziția a șasea, cu 14 puncte, depășind-o doar pe CSU Cluj, care are 13 puncte, dar și o partidă mai puțin disputată. Lideră incontestabilă este ACS Sepsi SIC Sfântu Gheorghe, cu 12 victorii din tot atâtea partide, în timp ce adversara constănțencelor din acest weekend este pe locul patru, cu 19 puncte. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.304 secunde