CS Phoenix-Știința, finalistă la turneul 6 al Cupei României de baschet 3x3

155
CS Phoenix-Știința, finalistă la turneul 6 al Cupei României de baschet 3x3 - csphoenix-1545156603.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet 3x3 CS Phoenix-Știința Constanța nu a reușit să-și continue traseul aproape perfect din primele patru turnee ale Cupei României, unde s-a impus în trei rânduri, fiind învinsă în turneele 5 și 6 disputate, zilele trecute,

la București.

În turneul cu numărul 5, formația constănțeană (Andreea Beldian, Adelina Duță, Andreea Fleșer, Teodora Armanu) s-a oprit în faza sferturilor de finală, fiind învinsă de Olimpia CSU Brașov, scor 10-19. Finala mare a fost câștigată de CSM Satu Mare, după 21-16 cu CSM Târgoviște.

În turneul numărul 6, echipa de la malul mării a operat două schimbări în lot: au intrat Bianca Fota și Cristiana Cutaș, în locul Andreei Beldian și Teodorei Armanu. Efectul a fost unul rapid, CS Phoenix a reușit să atingă faza finală, acolo unde au fost învinse de campioanele naționale de baschet 5x5, de la Sepsi Sfântu Gheorghe, scor 18-21.

Până în ultimul act, CS Phoenix-Știința Constanța trecuse rând pe rând de CSM Alexandria (21-6), ICIM Arad (17-10), ACS KSE Târgu Secuiesc (21-8), CS Agronomia București (19-16) și CSM Târgoviște (21-7).

v v v

Conform programului competițional, cele 13 echipe vor mai participa la alte patru turnee, în luna februarie a anului viitor, turneul semifinal și final fiind programate în luna mai a aceluiași an.

Astfel, baschetul feminin românesc a început să puncteze serios în cursa pentru mult râvnita calificare a naționalei feminine a României la Jocurile Olimpice din 2020, punctele obținute de jucătoarele din LNBF în intervalul noiembrie 2018 - noiembrie 2019 urmând să fie adunate de țara noastră în clasamentul mondial feminin pe națiuni (în prezent, România se afla pe locul 6). În același timp, întreg circuitul de 3x3 feminin (Cupa României și LNB) reprezintă și un trial de selecție națională pentru reprezentativa tricoloră. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4626 secunde