CS Phoenix-Știința domină turneele de Cupa României 3x3

280

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet 3x3 a clubului Phoenix-Știința Constanța, formată din Cristiana Cutaș, Andreea Beldian, Adelina Duță și Bianca Fota, s-a impus fără probleme și în cel de-al treilea turneu de 3x3 Cupa României, ediția 2018/2019, după ce a câștigat (19-12), la București, finala împotriva celor de la ICIM CSB Arad, același scor fiind înregistrat și în finala primului turneu.

Până în finală, constănțencele au trecut de CSM Târgoviște (21-10), CS Agronomia București (16-13), CSM Satu Mare (20-15) și din nou de CS Agronomia (12-9).

De altfel, CS Phoenix-Știința s-a impus în trei din cele patru turnee de baschet 3x3 Cupa României și a luat o opțiune serioasă în cucerirea trofeului. Seria turneelor va continua cu alte două întreceri în luna decembrie și cu alte patru în februarie 2019. Turneul semifinal și cel final se vor desfășura la finalul lunii mai 2019.

Fiecare echipă este formată din patru sportive cu vârste cuprinse între 18 și 35 de ani, o cerință în conformitate cu reglementările FIBA pentru ca turneele să puncteze integral în topul mondial pe națiuni. Competiția este organizată de Federația Română de Baschet și 3x3 România, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și Sport Arena Streetball.

v v v

Tânăra jucătoare Ecaterina Armanu, de la CS Phoenix-Știința Constanța, a debutat în echipa națională de senioare a României, împotriva vicecampioanei europene Franța, într-o partidă disputată în preliminariile FIBA Women Eurobasket, pierdută de tricolore cu scorul de 61-90 (31-42). Ecaterina Armanu a jucat 9:46 minute, timp în care a oferit două pase decisive, a reușit o recuperare, dar a și ratat două aruncări de doă puncte.

Următoarea partidă a "acvilelor" este programată mâine, de la ora 20, tot la Cluj, împotriva Finlandei, într-un duel al orgoliilor, ambele echipe fiind eliminate din cursa pentru europene.

v v v

În Liga Națională, CS Phoenix-Știința va juca sâmbătă, 24 noiembrie, pe terenul CSM-ului Alexandria, în etapa a Vll-a. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4966 secunde