CS Phoenix-Știința Constanța a spart gheața. Victorie pe teren propriu cu CSM Alexandria

263
CS Phoenix-Știința Constanța a spart gheața. Victorie pe teren propriu cu CSM Alexandria - fondcsphoenix-1578944730.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet, CS Phoenix-Știința Constanța, a început cu dreptul faza a doua a Ligii Naționale de Baschet Feminin. Fetele antrenate de Carmin Popa și Ramona Coroamă au primit, duminică seară, în Sala Sporturilor din Constanța vizita celor de la CSM Alexandria, formație în fața căreia baschetbalistele de la malul mării dezvoltaseră un complex.


Meciul a fost unul extrem de spectaculos, iar constănțencele au dovedit că împreună formează o echipă valoroasă, care se poate lupta cu orice adversar din actuala ediție de campionat.


Primele două sferturi au fost câștigate de echipa oaspete, astfel că la pauza mare tabela arăta 21-24 în favoarea formației CS Municipal Alexandria.


CS Phoenix-Știința Constanța și-a revenit în partea a doua a meciului, iar la final s-a impus cu scorul de 51-46, câștigând astfel toate punctele puse în joc.


Punctele echipei constănțene au fost înscrise de Lauren Brozoski 18, Vladinka Erak 17, Donasja Scott 7, Andreea Beldian 6, Katarina Matijevic 2 și Andreea Mititelu 1. Au mai evoluat Diana Vați și Mădălina Geleriu.


"După două înfrângeri suferite în sezonul regulat astăzi am scăpat de complexul CSM Alexandria. O victorie care putea fi mai clară dacă ne-am fi concentrat mai mult în prima parte a meciului, însă cel mai important pentru noi acum este rezultatul final. Și asta pentru că oboseala începe să se resimtă, iar orice pas greșit ne poate îndepărta de obiectivul propus pentru această fază a campionatului. Deopotrivă, ne felicităm adversarele pentru jocul practicat astăzi, care reprezintă pentru noi o dovadă incontestabilă de ambiție și dăruire, indiferent de poziția ocupată în clasament, calități care ar trebui să existe în fiecare dintre noi, oricând și oriunde", se spune în anunțul postat pe pagina oficială de Facebook a echipei de la malul mării.


În urma acestui rezultat, CS Phoenix-Știința Constanța ocupă primul loc în Grupa B a Ligii Naționale de Baschet Feminin, cu 10 puncte, având cinci victorii și două înfrângeri.


În etapa viitoare, CS Phoenix-Știința va juca în deplasare, duminică, 19 ianuarie, de la ora 12.00, cu Rapid București.
CS Phoenix-Știința Constanța are toate motivele să creadă în victorie la meciul cu Rapid, mai ales că giuleștencele sunt doar pe locul 5 în Grupa B, cu cinci înfrângeri și doar două victorii.
Așa cum se întâmplă la fiecare meci disputat pe teren propriu, CS Phoenix-Constanța a fost susținută și la partida cu CS Municipal Alexandria de un grup mare de suporteri.


Fanii constănțeni le-au împins pe fetele de pe litoral spre victorie, iar acest lucru a fost vizibil.
Experiența jucătoarei Vladinka Erak, cea care a înscris 17 puncte în meciul cu CSM Alexandria, dar și inspirația pe care a avut-o sub panou Lauren Brozoski, le-au făcut pe constănțence să câștige meciul și să ocupe primul loc, cel puțin până la startul etapei viitoare.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3183 secunde