CS Phoenix-Știința a câștigat Cupa României la baschet 3x3

278
CS Phoenix-Știința a câștigat  Cupa României la baschet 3x3 - csphoenix-1542390323.jpg

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet 3x3 Phoenix-Știința Constanța, formată din Cristiana Cutaș, Andreea Beldian, Adelina Duță și Bianca Fota, s-a impus clar în cadrul primului turneu al Cupei României, ediția 2018/2019, disputată la București.

În ultimul act, constănțencele au dispus de ICIM CSB Arad, scor 19-12. Până în finală, CS Phoenix-Știința a câștigat grupa eliminatorie cu două victorii (10-7 cu BCU Oradea și 17-9 cu CSM Alexandria), a învins în sferturi pe CSM Satu Mare, 18-10, iar în semifinale a trecut de ACS Sepsi Sic Sf. Gheorghe, scor 19-13.

v v v

Baschetul feminin românesc a început deja cursa către mult visata calificare a echipei naționale feminine la Jocurile Olimpice din 2020, punctele obținute de jucătoarele din Liga Națională în intervalul noiembrie 2018 - noiembrie 2019 urmând să fie adunate de țara noastră în clasamentul mondial feminin pe națiuni. În același timp, întregul circuit de baschet 3x3 reprezintă un continuu trial de selecție națională pentru reprezentativa tricoloră.

Cupa României este organizată de Federația Română de Baschet și 3x3 România, cu sprijinul Ministerului Tineretului și Sportului și Sport Arena Streetball.

v v v

În Liga Națională, CS Phoenix-Știința are următoarea etapă programată sâmbătă, 24 noiembrie, atunci când va întâlni pe CSM Alexandria, în etapa a Vll-a. Este prima confruntare a sezonului pentru cele două formații.

În clasament, Phoenix-Știința este pe poziția a patra, cu 10 puncte, dar cu un meci mai puțin disputat față de CSU CSM Oradea (12 p) și CSM Târgu Mureș (12 p) și cu două mai puțin decât CS Rapid București (12 p). De partea cealaltă, CSM Alexandria are șapte înfrângeri în tot atâtea partide disputate. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4009 secunde