Liga I de baschet feminin

CS Phoenix accelerează spre turneul final. "Publicul să fie alături de noi!"

318

Articole de la același autor

Echipa feminină de baschet CS Phoenix Constanța va juca, duminică, 18 februarie, de la ora 12, la Sala Sporturilor, împotriva celor de la CSM CSU Oradea, cel de-al treilea meci al turneului semifinal al Ligii l.

După două succese obține în acest an, ambele în deplasare (86-52 cu CSM-CSS Ploiești și 82-58 cu ACS KSE Târgu Secuiesc), formația antrenată de Predrag Stanojcic și Dan Constantinescu este în căutarea unei victorii și în fața propriilor suporteri. Va fi prima reprezentație pe litoral și pentru cele două jucătoare achiziționate în această iarnă: Gabriela Măgurean și Mădălina Geleriu.

"Am venit la Constanța să punem umărul la promovarea echipei în Liga Națională. Duminică, ne așteaptă un meci foarte dificil, împotriva unei formații care, la fel ca noi, caută să promoveze pe prima scenă. Cu toate acestea, am încredere în coechipierele mele că putem obține victoria", a declarat Mădălina Geleriu.

Orădencele ajung pe litoral duminică, însă sâmbătă, 17 februarie, vor juca pe terenul Sportului Studențesc. Chiar și așa, președintele CS Phoenix, Cristian Mânăstireanu, nu consideră acest lucru ca fiind un avantaj, recunoscând valoarea orădencelor.

"Sportul Studențesc va alinia o echipă formată preponderent din junioare, deci poate fi un antrenament bun pentru echipa din Oradea. Au două jucătoare străine, alte două care au jucat în Liga l, formează o echipă foarte bună și nu cred că vor avea probleme în a duce cele două partide la cel mai înalt nivel", a explicat Mânăstireanu.

Dacă se va impune în fața Oradei, CS Phoenix va lua o opțiune serioasă pentru calificarea la turneul final și va încerca să-l organizeze pe litoral.

"Sperăm ca fetele să se mobilizeze exemplar și să facă o figură frumoasă duminică, pentru a ne ușura drumul către turneul final. Sperăm și ca publicul constănțean să fie alături de noi și să ne poarte către victorie. Personal, mi-aș dori foarte mult să luptăm pentru promovare în Sala Sporturilor. În acest moment, ne luptăm cinci echipe pentru patru locuri: CSU CSM Oradea, Agronomia București, CSM Târgoviște, CS Phoenix Constanța și Rapid București", a declarat președintele Mânăstireanu.

Din păcate, CS Phoenix nu se va putea baza pe Denisa Fota, cea care a suferit o ruptură de ligamente încrucișate și va rata restul sezonului. În schimb, sora sa, Bianca Fota, și Selena Kirberg au fost recuperate după entorsele suferite și vor putea juca în week-end. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 03 Februarie 2018
Stire din Sport : CS Phoenix debutează  în turneul semifinal
Pagina a fost generata in 0.7644 secunde