Divizia Naţională de Seniori la rugby, etapa a patra

CS Năvodari s-a impus în derby-ul cu RC Bârlad. Toate punctele, din piciorul lui Văcaru

266
CS Năvodari s-a impus în derby-ul cu RC Bârlad. Toate punctele, din piciorul lui Văcaru - csnavodari-1620652065.jpg

Articole de la același autor

Etapa a patra a Diviziei Naţionale de Seniori (DNS) la rugby a fost una favorabilă gazdelor, iar în acest context s-a integrat şi CS Năvodari, care, pe stadionul „Flacăra”, s-a impus în derby-ul cu RC Bârlad. Partida, una de mare luptă, s-a ridicat la nivelul așteptărilor, ambele echipe etalând un joc spectaculos.

Bârladul a sosit la malul mării decisă să-şi vândă cât mai scump pielea, a deschis scorul şi a condus până la pauză, 13-12 indicând tabela după primele 40 de minute. Mai mult decât atât, în debutul părţii secunde, tot oaspeţii au fost cei care au punctat, însă formaţia gazdă, antrenată de Cristian Husea, Cornel Suciu şi Virgil Năstase, a găsit resurse pentru a întoarce soarta jocului.

Cristian Văcaru a prins o zi de excepţie şi, graţie preciziei şuturilor sale, CS Năvodari s-a impus în final cu scorul de 27-21. Toate punctele echipei de pe litoral au fost marcate de Văcaru - trei dropgoluri şi şase lovituri de pedeapsă. De partea cealaltă, Bârladul a reuşit două eseuri, prin Ovidiu Neagu şi Alexandru Matveev, acelaşi Neagu a mai pus puncte pe tabelă din trei lovituri de pedeapsă şi o transformare, aşa că moldovenii se întorc acasă cu un binemeritat bonus defensiv.

Aşadar, victorie fără bonus ofensiv pentru CS Năvodari, care şi-a trecut în cont al doilea succes al stagiunii.

În celelalte partide ale rundei, CS Ştiinţa Petroşani a trecut la pas de CSM Galaţi, scor 38-15, iar CSU AV Arad a învins, fără bonus, pe CSM Bucovina Suceava, scor 19-15.

RC Grivița este singura echipă care s-a impus în deplasare, scor 27-12 cu CSU Alba Iulia, dar trebuie amintit că ardelenii au condus, surprinzător, la pauză cu 12-10!

În urma acestor rezultate, pe primul loc al clasamentului se află RC Bârlad (15 puncte), urmată, în ordine, de RC Galați (15 p, esaveraj inferior) şi RC Grivița (14 p). CS Năvodari ocupă locul cinci, cu 9 puncte, însă are un meci mai puţin disputat decât echipele de pe podium.


Etapa viitoare, sâmbătă, 15 mai, de la ora 11.00, CS Năvodari va juca, în deplasare, cu CSM Galaţi.

XXX

Naţionala de rugby a Franţei va susţine trei meciuri test în luna noiembrie, cel mai important fiind contra All Blacks, pe „Stade de France” din Saint-Denis.

Reprezentativa „cocoşului galic” va înfrunta selecţionatele Argentinei, pe 6 noiembrie, pe „Stade de France”, Georgiei, pe 13 noiembrie, la Bordeaux, şi Noii Zeelande, pe 20 noiembrie, tot la Paris.

De asemenea, în această vară, naţionala Franţei se va deplasa în Australia pentru trei meciuri contra „cangurilor”, pe 7, 13 şi 17 iulie. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3996 secunde