CS Kaybukan, pe podium la Cupa României la kendo

402
Timp de trei zile, Clujul a fost gazda întrecerilor Cupei României la kendo, iar sportivii de la CS Kaybukan Constanța și-au trecut în palmares, ca de fiecare dată, noi performanțe. 

Peste 60 de "duri", practicanți de kendo, reprezentanți de cluburi din București, Constanța, Brașov, Oradea, Timișoara sau Vatra Dornei, și-au dat întâlnire în inima Ardealului, pentru a-și măsura forțele în cadrul unei competiții interne majore: Cupa României.

Deși fără câțiva dintre titularii de drept, nevoită să alinieze astfel o formulă de echipă cu începători în componență, CS Kaybukan Constanța a evoluat foarte bine în prima zi a competiției, câștigând medalia de bronz în proba pe echipe. Pentru gruparea de la malul mării, au evoluat Alex Stupu, Adrian Moise, Ervin Ciorabai, Dorin Moga și Andrei Pârlea.

La individual seniori, după meciuri spectaculoase, disputate în limitele sportivității, cel mai bun parcurs l-au avut Alex Stupu (3 dan) și Ervin Ciorabai (2 dan), care au ocupat pozițiile 5-6.

De remarcat este faptul că, din cele 12 cluburi afiliate, luptătorii constănțeni au ocupat constant, în ultimii ani, poziții fruntașe, dovedind seriozitate, ambiție și valoare într-un sport atât de complex cum este kendo-ul.

Pentru CS Kaybukan, urmează acum un nou examen cu grad sporit de dificultate: Campionatul European de la Berlin (Germania), programat în perioada 12-15 aprilie.

"La Europene, din partea clubului nostru, va merge doar Maria Moise. Ea nu a putut participa la Cupa României, fiind plecată la Viena. Maria va fi, de altfel, unica reprezentată a țării noastre în întrecerea feminină din cadrul Europenelor. Din cauza costurilor ridicate ale deplasării - taxa de concurs este de trei ori mai mare decât până acum -, lotul României va include, alături de Maria, patru kendoka seniori și echipa de juniori", a declarat, pentru "Cuget Liber", Adrian Moise.

Au demarat acțiunile de selecție

În această perioadă, la CS Kaybukan se desfășoară acțiuni de selecție. Cei care doresc să practice kendo-ul sunt așteptați la sala de sport a Colegiului Tehnic Energetic Constanța, după următorul program: luni, miercuri, între orele 18.00-19.30; vineri, între orele 20.00-22.00.

"Kendo-ul se află pe primul loc în topul disciplinelor sportive din Japonia. În România, din păcate, nu este foarte mult mediatizat, iar noi facem primii pași către popularizarea sa. Îi invităm la sală pe toți iubitorii artelor marțiale, ai mișcării sportive în general, să vină și să vadă frumusețea, siguranța și ușurința cu care se practică această luptă de mare tradiție. La kendo, nu există limită de vârstă și nu este necesară nicio performanță fizică specială", a explicat Adrian Moise.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 26 Noiembrie 2012
Stire din Sport : Kendo, spectacol și grade
Vineri, 05 August 2011
Stire din Sport : Samuraii de Constanța
Miercuri, 22 Decembrie 2010
Stire din Sport : Kendo și războinicii în negru
Marţi, 30 Noiembrie 2010
Stire din Sport : Războinica în negru
Miercuri, 29 Septembrie 2010
Stire din Sport : Luptători cu sabia dreptății
Marţi, 30 Martie 2010
Stire din Sport : "Samuraii" de Constanța
Pagina a fost generata in 0.33 secunde