Campionatul Naţional de rugby juniori U17

CS Cleopatra Mamaia îşi va disputa meciurile de pe teren propriu la Năvodari

450
CS Cleopatra Mamaia îşi va disputa meciurile de pe teren propriu la Năvodari - 24081113933480385152635383087559-1634043943.jpg

Articole de la același autor

Sportul constănţean se confruntă cu mari probleme la capitolul infrastructură, lipsa sălilor şi a terenurilor de joc afectând în bună măsură activitatea echipelor. Iar dintre toate disciplinele, rugby-ul suferă cel mai mult la acest capitol.

După luni bune în care doar s-au antrenat, dar nu au disputat niciun meci oficial, jucătorii de la CS Cleopatra Mamaia au intrat în linie dreaptă cu pregătirile pentru debutul în noua ediţie a Campionatului Naţional de juniori U17. Tinerii rugbişti s-au antrenat, vara, pe plajă, apoi au intrat pe terenul din Complexul Sportiv „Badea Cârţan”, într-un peisaj sinistru: ruine, bălării, gunoaie.

Goniţi din „casa” lor, stadionul „Constructorul-Cleopatra” fiind demolat pentru a face loc parcării Sălii Polivalente aflate în construcţie, rugbiştii de la CS Cleopatra s-au „refugiat” pe terenul aflat în folosinţa Liceului cu Program Sportiv, unde au găsit înţelegere, dar şi condiţii care nu au nimic în comun cu normele unei baze sportive europene a anului 2021. Faptul că antrenorii şi copiii au ales să meargă chiar şi aşa înainte nu poate dovedi decât o uriaşă pasiune, o imensă iubire pentru sportul cu balonul oval.

„Este o situaţie aparte cea a rugby-ului constănţean, afectat de lipsa terenurilor. Stadionul nostru a fost demolat, iar pe «Farul» se antrenează şi joacă atât Tomitanii, cât şi LPS-ul. S-ar distruge de tot suprafaţa de joc dacă ar mai intra şi alte echipe. Iar la Cumpăna, stadionul nu poate fi omologat pentru rugby, îi lipsesc câţiva metri, ar fi vorba despre o investiţie costisitoare pentru a putea juca acolo meciuri oficiale.

Astfel, pentru antrenamente, am găsit înţelegere din partea conducerii Liceului cu Program Sportiv, să folosim terenul lor. Însă nici aici nu se pot juca meciuri oficiale, în acte, la minister, figurează ca bază dezafectată.

Partidele din campionat le vom disputa la Năvodari, avem o bună colaborare cu administraţia de acolo”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Cleopatra, Victor Bezuşcu.

XXX

Formaţia constănţeană încă nu a debutat în actuala ediţie de campionat.

„Suntem repartizaţi într-o grupă de cinci echipe, alături de Şoimii Bucureşti, Victoria Cumpăna, CSM Bucureşti şi Colegiul Tehnic «Dinicu Golescu» Bucureşti. În prima etapă, am stat, iar partida pe care ar fi trebuit să o disputăm pe 16 octombrie, cu Şoimii Bucureşti, a fost reprogramată pentru data de 7 noiembrie, după ce, în lotul adversarei, au fost depistaţi doi jucători infectaţi cu virusul Covid-19.

Dacă totul va merge bine, iar virusul ne va ocoli, vom juca primul meci acasă, cu «Dinicu Golescu», pe 31 octombrie”, a declarat preşedintele Victor Bezuşcu.

Având în vedere că marea majoritate a celor 35 de componenţi ai lotului sunt la început de drum, echipa fiind în formare, obiectivul pentru actuala stagiune este clasarea pe unul dintre primele şase locuri, bătălia pentru medalii fiind amânată pentru anul viitor.

Colectivul tehnic care se ocupă de pregătirea echipei este alcătuit din antrenorii Onal Agiacai şi Radu Nicolae Mocanu, sprijiniţi de fostul internaţional Romeo Bezuşcu, în calitate de scouter.

Foto: Facebook / Romania Rugby Cleopatra

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7052 secunde