€ 4.734
£ 5.2448
$ 4.2129

Mai multe ştiri online:

Crosul Ziua Olimpică, un eveniment de suflet. Cine sunt câștigătorii

Ştire online publicată Marţi, 18 Iunie 2019. Autor: Sorin MIHALACHE
Duminică, 16 iunie, câteva sute de constănțeni, iubitori ai sportului, ai mișcării, s-au aliniat la startul Crosului Ziua Olimpică, una dintre competițiile sportive de mare tradiție ale Constanței. 


Startul a fost dat, la ora 10.00, din dreptul Sălii Sporturilor, de două mari personalități ale sportului românesc: Daniela Sofronie, fostă campioană olimpică la gimnastică, și Ilie Floroiu, fost mare atlet, ale cărui recorduri naționale în probele de 5.000 m și 10.000 m sunt valabile și în ziua de astăzi. 


Odată semnalul dat, plutonul de alergători a trecut „la treabă”, pe traseul strada Mircea cel Bătrân, bulevardul Mamaia, linia de sosire fiind în dreptul Radio Constanța. 


Iată-i și pe câștigători: feminin: 1. Anastasia Fotu, 2. Roxana Constantin, 3. Cristina Olteanu; masculin: 1. Cătălin Jitcovici, 2. Daniel Antonaru, 3. Radu Surugiu. 


Ca de fiecare dată, au fost acordate și premii speciale: cel mai tânăr participant: Sara Nicola (feminin), respectiv Albert Croitoru (masculin); cea mai vârstnică alergătoare - dr. Veronica Negreanu; cea mai numeroasă familie - familia Radu (Bogdan, Simona, Șerban, Rareș și Mara Radu). 


Organizatorii evenimentului: Direcția Județeană pentru Sport și Tineret Constanța, Asociația Județeană de Atletism Constanța, Academia Olimpică Română, Comitetul Olimpic și Sportiv Român, în parteneriat cu Primăria municipiului Constanța, Inspectoratul Școlar Județean, Inspectoratul Județean de Jandarmi și Serviciul Rutier Constanța. 
„Mulțumim tuturor celor care au răspuns prezent invitației, celor care au în suflet spiritul olimpic, alergători, personalități, parteneri”, a declarat directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon. 


XXX 
Deși plecată din localitate, într-o mini-vacanță spirituală, Elena Frîncu, fosta șefă a sportului constănțean, a transmis un mesaj de felicitare tuturor celor care, sub o formă sau alta, au fost prezenți la Crosul Ziua Olimpică. 
„Vă felicit, am fost permanent cu gândul la voi... Crosul Olimpic este evenimentul meu de suflet! S-a născut în 1987, cu 2.000 de participanți și inegalabila Lia Manoliu, președinta COR la startul competiției”, a amintit Elena Frîncu. 


Distribuie :

Articole de la acelaşi autor

Top ştiri din ultimele 7 zile

ziare & stiri Revista presei
Pagina a fost generata in 0.9196 secunde