Cristiano Ronaldo revine la naționala Portugaliei

131
Cristiano Ronaldo revine la naționala Portugaliei - cristina-1552670919.jpg

Articole recomandate

Fotbalistul Cristiano Ronaldo revine la naționala Portugaliei, pentru care nu a mai jucat de la Cupa Mondială de anul trecut, el fiind inclus de selecționerul Fernando Santos în lotul pentru primele meciuri din preliminariile EURO 2020, informează AFP, conform Agerpres.


Cu puțin timp înaintea răsunătorului său hat-trick de marți din Liga Campionilor, ce i-a permis lui Juventus să se califice în dauna lui Atletico Madrid în sferturi de finală, atacantul care a câștigat de cinci ori Balonul de Aur a anunțat că se simte pregătit să joace din nou pentru campioana europeană en titre.


Ronaldo este în lotul pentru meciurile cu Ucraina și Serbia, ce vor avea loc la Lisabona, pe 22 și 25 martie, în preliminariile EURO 2020.


Căpitanul Seleccao, pentru care are cele mai multe meciuri (154) și goluri (85), nu a mai jucat pentru Portugalia după eliminarea în fața Utuguayului (1-2) în optimile de finală ale CM 2018, acum aproape nouă luni. El a lipsit în cele șase meciuri disputate de atunci de reprezentativa lusitană.


"Era momentul să iau o pauză de la echipa națională", cu gândul la "procesul de adaptare" la Juventus, unde s-a transferat în vară după nouă sezoane la Real Madrid, a explicat atacantul de 34 într-un interviu pentru serviciul de streaming DAZN. "Anul acesta lucrurile sunt diferite. M-am obișnuit deja cu campionatul italian, așa că sper ca în următoarele meciuri să-mi aduc contribuția la echipa națională", a precizat el.


La rândul său, Fernando Santos a afirmat vineri într-o conferință de presă: "Revenirea lui Ronaldo este cât se poate de normală și de așteptată. E vorba doar de revenirea celui mai bun jucător din lume la echipa lui națională."


Absența lui Ronaldo de la națională a coincis cu deschiderea, în toamna anului trecut, a unei anchete legate de o acuzație de viol adusă de o americancă împotriva jucătorului, acuzație negată de acesta.


Fără Ronaldo, echipa antrenată de Fernando Santos a câștigat grupa sa din Liga Națiunilor, în care au mai fost Italia și Polonia, și s-a calificat pentru Final four-ul
competiției, ce va avea loc între 5 și 9 iunie în nordul Portugaliei, la Porto și Guimaraes. În semifinale, Portugalia va întâlni Elveția, iar Olanda va juca împotriva Angliei.
"Unul dintre obiectivele acestui nou ciclu este să câștigăm Liga Națiunilor", a confirmat Santos.


Printre cei 25 de jucători convocați pentru meciurile cu Ucraina și Serbia este și portarul Beto, fost la CFR Cluj.


Lotul Portugaliei:


Portari (3): Beto (Goztepe/Turcia), Jose Sa (Olympiakos Pireu/Grecia), Rui Patricio (Wolverhampton/Anglia).


Fundași (7): Joao Cancelo (Juventus Torino/Italia), Jose Fonte (Lille/Franța), Pepe (FC Porto), Mario Rui (Napoli/Italia), Nelson Semedo (FC Barcelona/Spania), Raphael Guerreiro (Borussia Dortmund/Germania), Ruben Dias (Benfica Lisabona).


Mijlocași (7): Bruno Fernandes (Sporting Lisabona), Danilo Pereira (FC Porto), Joao Moutinho (Wolverhampton/Anglia), Joao Mario (Inter Milano/Italia), Pizzi (Benfica Lisabona), Ruben Neves (Wolverhampton/Anglia), William Carvalho (Betis Sevilla/Spania).


Atacanți (8): Andre Silva (Sevilla FC/Spania), Bernardo Silva (Manchester City/Anglia), Goncalo Guedes (Valencia/Spania), Rafa Silva (Benfica Lisabona), Joao Felix (Benfica Lisabona), Dyego Sousa (Sporting Braga), Diogo Jota (Wolverhampton/Anglia), Cristiano Ronaldo (Juventus Torino/Italia).


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 30 Iunie 2017
Stire din Sport : Cristiano Ronaldo, tătic din nou
Duminică, 11 Iunie 2017
Stire din Monden : Cristiano Ronaldo, tată de gemeni
Pagina a fost generata in 0.5037 secunde