Cristian Pletea, dublu medaliat la Campionatul Mondial

166
Cristian Pletea, dublu medaliat la Campionatul Mondial - constanteanul-1512313923.jpg

Articole de la același autor

Delegația României a încheiat Campionatele Mondiale de tenis de masă pentru juniori de la Riva del Garda (Italia) cu un bilanț de trei medalii de bronz: două în întrecerile pe echipe și una în proba de dublu mixt.

La masculin, România a învins în sferturile de finală reprezentativa Statelor Unite ale Americii. Constănțeanul Cristian Pletea (LPS "Nicolae Rotaru") l-a învins cu 3-2 pe Sharon Alguetti, Rareș Șipoș a fost învins de Kanak Jha, 1-3, Dragoș Oprea a câștigat în fața lui Adar Alguetti, 3-1, Pletea a fost întrecut de Jha, 2-3, punctul decisiv fiind adus de Șipoș. În penultimul act, România a fost eliminată de China, scor 0-3.

La feminin, România a dispus în sferturile de finală de Germania, cu scorul de 3-1, după ce Andreea Dragoman a dispus de Jennie Wolf cu 3-0, iar Adina Diaconu s-a impus cu 3-0 în meciul cu Franziska Schreiner și cu 3-0 în disputa cu Schreiner. Tania Plăian a fost întrecută de Sophia Klee, 0-3. În semifinale, România a fost învinsă de China, nereușind să ia niciun set.

La dublu mixt, perechea Cristian Pletea/Adina Diaconu a fost învinsă în semifinale de chinezii Xue Fei/Wang Manyu, 0-4, și s-a ales cu medaliile de bronz. În sferturi, tinerii jucători români au obținut o victorie memorabilă împotriva unui alt cuplu chinez, Xu Haidong/Tianyi Qian, scor 3-2 (8-11, 11-8, 14-12, 3-11, 11-8), mare favorit înaintea partidei.

Tot din Constanța, a fost prezentă în Italia și Elena Zaharia (CS Farul). Jucătoarea în vârstă de 13 ani a făcut echipă la dublu cu Tania Plăian, tricolorele fiind eliminate în turul secund, iar la dublu mixt, a făcut echipă cu Florin Spelbus, fiind învinși în runda inaugurală. La simplu, Zaharia a ieșit din grupa preliminară, apoi a învins-o pe Marharyta Baltushite, din Belarus, (4-0), fiind eliminată în turul secund de nipona Miyu Kato (0-4), cea care avea să lupte pentru medalia de aur. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9455 secunde