Cristian Mihăilescu, o viață pentru culturism. "Am trăit visul american!"

1110
Cristian Mihăilescu, o viață pentru culturism.

Articole de la același autor

Unul dintre sporturile care nu apar foarte des la lumina reflectoarelor este culturismul. Și totuși, CS Farul Constanța are o secție de culturism în care aproximativ 20 de sportivi se pregătesc zi de zi pentru a obține rezultate foarte bune la concursurile la care participă.



Antrenorul Cristian Mihăilescu se ocupă de aceștia în sala clubului Farul. Pe lângă sportivii care practică culturismul de performanță, există și sportivi amatori care se pregătesc în aceeași sală pentru întreținerea personală. Iar atunci când progresează, Cristian Mihăilescu le face propunerea de a intra în grupul de performanță.

Profesorul Mihăilescu spune că, din păcate, băieții sunt tentați de cele mai multe ori să pice în plasa dopajului.

Tehnicianul a recunoscut că această perioadă în care planeta este acaparată de virusul Covid-19 este una foarte dificilă, iar sportivii se antrenează individual, acasă.

"Toată activitatea noastră s-a încheiat, atât la Clubul Sportiv Farul Constanța, cât și la loturile naționale. Este o situație foarte gravă. Este o pandemie și, practic, nu mai este nimic de comentat", a declarat, pentru "Cuget Liber", antrenorul secției de culturism din cadrul CS Farul Constanța, Cristian Mihăilescu.



Acesta i-a avertizat pe elevii săi că, pregătindu-se acasă, progresul poate fi foarte mult încetinit. Chiar dacă se antrenează în propria locuință, sportivii nu beneficiază de aparatele și de condițiile de antrenament pe care le au la sala Clubului Sportiv Farul.
"Pentru că nu mai au acces la nicio sală, sportivii mei încearcă să își mențină forma efectuând fel de fel de exerciții în propria casă. Bagajul lor de cunoștințe este unul destul de bogat și ar putea să compenseze într-un fel în proporție de 20-25 la sută antrenamentele pe care le efectuau la sală. Modul de alimentație este unul foarte important, dar pentru ei nu este niciun fel de problemă. Le-a intrat în reflex și și-au creat un mod de viață sănătos, așa cum trebuie ca să poată să aibă un fizic care să arate bine. Există un risc foarte mare ca atunci când nu se antrenează la sală, modelarea corpului unui sportiv se produce foarte greu. Pentru creșterea masei musculare au nevoie de încărcătură cât mai mare, lucru care nu se poate acasă decât cu greutatea propriului corp", a adăugat Cristian Mihăilescu.

Antrenorul a dezvăluit cum arată un concurs la care participă elevii săi.



"În timpul concursurilor oficiale, sportivii urcă pe scenă și sunt notați de către un juriu. Oamenii confundă de multe ori sporturile. Noi, culturiștii, nu ridicăm nici un fel de greutate pe scenă în timpul concursurilor. Doar ne expunem în fața juriului, care decide cine câștigă concursul", a spus Mihăilescu.


Răbdare și voință

Pentru cei care vor să aibă un stil de viață sănătos și vor să practice culturismul, antrenorul constănțean le recomandă răbdare și voință în ceea ce privește întreg stilul de viață și de alimentație. Mihăilescu a descris procesul care are loc în timpul unui antrenament efectuat de elevii săi.

"În timpul antrenamentelor, are loc un proces de distrugere a țesutului muscular și imediat trebuie să faci ceva ca să îl refaci, trebuie să ai o hrană cu proteine care să se digere foarte rapid și să refacă fibrele rupte. Rupând fibrele și apoi recuperându-le, depășești nivelul inițial și în felul acesta crește masa musculară.



Mai e un lucru, care e dovedit științific. Creșterea masei musculare produce un proces de ardere de calorii pe un timp mai îndelungat. Făcând cardio, de exemplu, tu arzi niște calorii imediat, dar după aceea, nu mai continui să le arzi. Pe când, la antrenamentul cu greutăți, arzi mai puține calorii în timpul antrenamentului, dar continui să arzi calorii pentru încă 48 de ore, datorită acestui proces de recuperare și de refacere a fibrelor musculare.
Creșterea musculară are ca efect indirect intensificarea metabolismului și arderea grăsimilor", spune Mihăilescu.

Amintiri, amintiri…

Ca orice sportiv de performanță, Cristian Mihăilescu are o serie de amintiri superbe care i-au marcat cariera. Una dintre acestea este participarea la Mister Olympia Masters, acolo unde a înregistrat un rezultat incredibil de bun pentru România.

"Am foarte multe amintiri de când am practicat acest sport. Am aproximativ 50 de ani de activitate fizică în acest sport. În 1970, am început să concurez, iar ultima participare am avut-o în 2013. Cea mai frumoasă amintire o am din anul 2003, când am participat, în Statele Unite ale Americii, la Mister Olympia Masters și am cucerit medalia de argint. Am trăit visul american!", spune Mihăilescu.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5199 secunde