Competiţie şi distracţie, la Eforie Nord

Creieri încinşi la maximum, la cea de-a 30-a ediţie a „Trofeului Litoralului” la şah

339
Creieri încinşi la maximum, la cea de-a 30-a ediţie a „Trofeului Litoralului” la şah - creieri-1624979453.jpg

Articole de la același autor

În plin cod roşu de caniculă, la Eforie Nord, a început cea de-a 30-a ediţie a tradiţionalului turneu internaţional de şah „Trofeul Litoralului”. Pentru numeroşi turişti sosiţi pe litoral este ocazia perfectă de a îmbina festiv şi sportiv competiţia cu distracţia!

La concursul Open principal, arbitrii constănţeni Claudiu Iordache şi Octavian Moise au înscris 115 jucători, unii dintre ei, printre care şi constănţeanul Ionel Linca, participând la toate cele 30 de ediţii.

După trei runde, punctaj maxim au realizat trei jucători din Rusia, toţi posesori ai titlului de Mare Maestru, şi românii Maestru Internaţional Claudiu Dobre şi Andrei Filip.

Dintre constănţeni, cel mai bine clasat este Alexandru Kutnic, de la CS Sissa, cu 2,5 puncte, care sfidează timpul, deşi se apropie de 70 de ani!

„Jucând cu aceeaşi ambiţie cu care ne-a obişnuit, se luptă de la egal la egal cu mai tinerii săi adversari. În runda a doua, a reuşit o remiză cu negrele împotriva redutabilului oponent din Republica Moldova, MI Ruslan Soltanici (coeficient ELO 2400)”, a declarat, pentru „Cuget Liber”, preşedintele CS Sissa Constanţa, Antonio Ruşa.

Alti jucători constănţeni au următorul punctaj, deocamdată: Marian Zaim (CS Sissa; 2 p), Eduard Cotoros (Fianchetto; 2 p), Tudor Henry (Fianchetto; 2 p), Ionel Linca (CS Sissa; 2 p), Daniel Dumitraşcu (Fianchetto; 2 p), Florea Oprea (Sissa; 1,5 p), Iulian Mihailov (1,5 p).

Zilele următoare, turneul continuă cu rundele 4-8.

Aproape 100 de participanţi sunt prezenţi şi la turneele de juniori din cadrul „Trofeului Litoralului”, segmentate pe categorii de vârstă.

La categoria 12 ani, conduce George Sprîncean, din Iaşi, iar la Under 8 ani, pe prima poziţie a ierarhiei se află Albert Balaban, de la Genius Galaţi.

Iată şi rezultatele înregistrate de micii şahişti constănţeni în ultima rundă disputată: Darius Ştefanică - Ştefan Cernat (Buzău) 1-0, Ştefan Ianca - Andrei Calomfirescu (Târgovişte) 1-0, Maxim Matei - Alexandru Bârlădeanu (Iaşi) 0-1.

XXX

În perioada 25-30 iunie, în cadrul Centrului Sportiv Naţional de la Snagov, s-a desfăşurat un cantonament la care au participat Marii Maeştri Constantin Lupulescu, Mircea Pârligras, Vlad Jianu şi Maestrul Internaţional Mihnea Costachi, acţiune coordonată de antrenorul echipei, Marele Maestru Alin Berescu. De asemenea, în zilele de 28, 29 şi 30 iunie, au fost prezenţi şi Marea Maestră Irina Bulmaga şi Marele Maestru Vladislav Nevednichy, informează Federaţia Română de Şah.

Această sesiune a avut în vedere, în primul rând, pregătirea şahiştilor români calificaţi la Cupa Mondială ce va începe, în data de 10 iulie, în staţiunea Soci, din Rusia. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4617 secunde