COSR îl propune pe Nicolae Forminte antrenor al lotului feminin de gimnastică

255

Articole de la același autor

În urma rezultatelor obținute de lotul olimpic feminin de gimnastică artistică la Campionatele Mondiale, care au dus la ratarea calificării directe la Jocurile Olimpice de la Rio 2016, Comitetul Olimpic și Sportiv Român cere măsuri concrete pentru redresarea parcursului sportiv până la JO. 


România s-a clasat pe locul 13 la Mondialele de la Glasgow, fiind pentru prima dată în istoria gim-nasticii românești când țara noastră nu se află printre primele opt echipe. România mai are o șansă de calificare la JO, în aprilie, când va participa la un turneu preolimpic. Tricolorele nu au reușit nicio calificare în finalele pe aparate. 


Larisa Iordache și Laura Jurca sunt singurele care au obținut calificarea în finala de individual compus, care va avea loc joi. 


Alin Petrache, președintele COSR, a transmis o scrisoare deschisă președintelui Federației Române de Gimnastică, Adrian Stoica, prin care se solicită "analiza prestației antrenorilor și a celorlalți membri ai colectivului tehnic în procesul de pregătire și participare la Campionatul Mondial 2015, identificarea răspunderii fiecărui membru față de rezultatele obținute și comunicarea măsurilor pe care FRG înțelege să le aplice". 


De asemenea, Petrache recomandă cooptarea antrenorului constănțean Nicolae Forminte în colectivul de antrenori a lotului, dar și precizarea poziției antrenorilor Mariana Bitang și Octavian Belu în programul de pregătire, calificare și participare la Jocurile Olimpice de la Rio 2016. 


Actualul staff tehnic al lotului este format din antrenorii Lucian Sandu și Cristian și Lăcrămioara Moldovan. 


Contactat telefonic de "Cuget Liber", antrenorul Nicolae Forminte, care în prezent se ocupă de pregătirea junioarelor de la Centrul de excelență din Deva, a declarat: "Federația decide cine se ocupă de antrenarea lotului. Trebuie să așteptăm ca delegația să se întoarcă de la Mondiale, să se facă o analiză și să se tragă concluzii. De pe margine e ușor să îți dai cu părerea. Eu nu am ce comenta. Este doar o discuție. Nu pot decât să mă bucur că COSR nu m-a uitat și să mulțumesc pentru aprecieri". 


De altfel, COSR mai propune includerea unui antrenor străin, expert în pregătirea pentru aparatul "paralele inegale", forul olimpic reconfirmând disponibilitatea susținerii financiare a contractului. 


Un alt punct atins în scrisoare de către Alin Petrache se referă la "prezentarea unei strategii concrete pe plan sportiv, medical și financiar și, în acest scop, identificarea nevoilor reale în ceea ce privește includerea în colectivul tehnic a unor specialiști (psiholog, medic, preparator fizic, nutriționist etc.)". 


COSR a acordat 10 zile federației de gimnastică pentru a răspunde solicitărilor. 


Despre această situație, antrenoare constănțeană Camelia Voinea a menționat: "Sper să fie pentru ultima dată când se întâmplă așa ceva cu echipa noastră. Așa cum a știut să culeagă premierile, federația trebuie să-și asume responsabilitatea pentru ceea ce s-a întâmplat. Îmi pare rău de situație. A fost o surpriză neplăcută". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6039 secunde