COSR cere înlocuirea antrenorului Paul Neagu de la conducerea lotului feminin olimpic de bob

1002
COSR cere înlocuirea antrenorului Paul Neagu de la conducerea lotului feminin olimpic de bob - bob2411-1606216050.jpg

Articole de la același autor

Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a solicitat Federaţiei Române de Bob şi Sanie, marţi, 24 noiembrie, înlocuirea antrenorului lotului feminin olimpic de bob al României, prof. Paul Neagu, până la finalizarea anchetei privind incidentele petrecute în Letonia, unde se află în pregătire delegaţia României. 


„Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a luat cunoştinţă încă de la început de faptele petrecute la lotul olimpic de bob al României, în cantonamentul din Letonia, de la Sigulda, şi dezaprobă orice gest care aduce atingere oricărui sportiv. COSR cere Federaţiei Române de Bob şi Sanie (FRBS) ca, până la definitivarea cercetării, să numească un nou antrenor care să asigure continuitatea pregătirii pentru componentele lotului olimpic de bob şi participarea la competiţiile internaţionale din calendarul Federaţiei Internaţionale de Bob şi Skeleton. 
Totodată, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român a solicitat în regim de urgenţă Federaţiei Române de Bob şi Sanie să analizeze situaţia şi să acţioneze rapid pentru clarificare şi soluţionare. 
COSR îşi exprimăm totalul dezacord faţă de astfel de situaţii şi oferă sprijinul total pentru ca sportiva Ioana Teodora Gheorghe să îşi poată continua pregătirea în condiţii de siguranţă până la soluţionarea şi clarificarea situaţiei. Ne manifestăm totala deschidere şi sprijinul necondiţionat pentru ceilalţi sportivi ai lotului olimpic de bob al României. Activitatea lor trebuie să continue, sezonul competiţional este la început, iar pregătirea pentru Jocurile Olimpice de la Beijing 2022 este în plină desfăşurare. Salutăm orice decizie a persoanelor din anturajul sportivilor care ar putea debloca situaţia, pentru suportul psihic şi mental al acestora”, a transmis, prin intermediul unui comunicat de presă, Comitetul Olimpic şi Sportiv Român. 


Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, va prezenta situaţia de la lotul olimpic de bob în şedinţa de miercuri, 25 noiembrie, a Comitetului Executiv al COSR, întrunită în regim de urgenţă. 


Conform informaţiilor vehiculate în mass-media, sportiva Ioana Gheorghe l-a acuzat pe antrenorul Paul Neagu de hărţuire şi agresiune fizică şi verbală şi a solicitat ajutorul poliţiei letone pentru a părăsi hotelul în care era cazată delegaţia României. 


În replică, profesorul Neagu spune că acuzele nu sunt reale şi că îşi va demonstra cu probe nevinovăţia. 


„Subsemnatul Neagu Paul, antrenor al lotului olimpic feminin de bob, născut pe 06/06/1954, doresc să aduc la cunoștință următoarele: toate acuzațiile sunt false și voi demonstra cu probe că nu sunt reale, am toate conversațiile și dialogurile care au avut loc între mine și sportiva Ioana Gheorghe și de asemenea, numitului ei prieten pe care l-a cunoscut în timpul cantonamentului în Constanța. 
Am fost informat de Federația Romana de Bob și Sanie că s-a deschis o cercetare la acest caz în comisia de disciplină. Mă voi supune deciziilor pe care le vor lua comisia de disciplină a federației și comisia COSR-ului. În urma acestor decizii, voi suporta consecințele. 
Eu consider ca toate aceste înscenări au fost făcute deoarece nu am acceptat ca în staff-ul echipe României de antrenori să facă parte și prietenul ei“, se arată în comunicatul trimis, către realitatteasportiva.net, de profesorul Paul Neagu. 


XXX 
În fotografie, profesorul Paul Neagu şi eleva lui Ioana Gheorghe, când nimeni nu se gândea la agresiuni, hărţuiri şi poliţie! 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8377 secunde