Schimb de generații la FC Farul

Cosmin Matei, cel mai tânăr fotbalist din Liga I

1040
Cel puțin în a doua jumătate a anului 2008, FC Farul a mers pe mâna tinerilor jucători, iar în finalul turului de campionat, micii "rechini" au demonstrat că se poate miza pe ei și în meciuri cu încărcătură maximă.

Dintre cei 454 de fotbaliști care au jucat în turul actualei ediții a Ligii I - ceea ce înseamnă că, în medie, fiecare echipă s-a bazat pe aproximativ 25 jucători -, cel mai tânăr este Cosmin Matei, de la FC Farul Constanța.
Născut în data de 30 septembrie 1991, "rechinul" a primit botezul primului eșalon al fotbalului românesc pe 1 noiembrie, ziua meciului cu FC Brașov, din etapa a 13-a, încheiat la egalitate, scor 1-1. La doar 17 ani și 32 de zile, Matei s-a descurcat destul de bine, fiind remarcat chiar și de antrenorul oaspeților, Răzvan Lucescu.
Alături de Matei, se află și Denis Alibec, atacantul născut pe 5 ianuarie 1991 reușind să și marcheze unicul gol al Farului din partida din runda a 11-a, 1-1 acasă, cu FC Timișoara.
Ambii jucători au bifat prezențe și la echipa națională de juniori sub 18 ani a României, selecționerul Cristian Sava chemându-i constant la acțiunile tricolorilor.
"Mă bucur că Matei și Alibec au făcut față în meciurile oficiale din Liga I, ne dau speranțe pentru viitor. Sunt talentați și pot ajunge fotbaliști foarte buni, dar mai au foarte mult de lucru. Trebuie să fie serioși, modești și dispuși să muncească", a declarat antrenorul principal al Farului, Ion Marin.

Transferul lui Maxim la FC Timișoara, în pericol?
Directorul executiv al clubului FC Timișoara, Gheorghe Chivorchian, a declarat, pentru site-ul violamania.ro, că înțelegerea cu fundașul stânga Florin Maxim, de la FC Farul, este în pericol de a nu se mai perfecta.
"Nu mai pleacă nimeni și probabil nici nu mai vine nimeni. Nici chiar Maxim. De ce? În condițiile în care una discutăm, iar apoi apare cu alte și alte pretenții, e foarte posibil să nu mai ajungem la nicio înțelegere. Dacă noi îi arătăm respect, pretindem să și primim din partea lui același respect", a explicat Chivorchian.
După finalul turului, Florin Maxim a fost pus pe lista de transferuri, iar săptămâna trecută, FC Farul și FC Timișoara ajunseseră la un acord și jucătorul părea ca și cedat grupării de pe Bega.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.67 secunde