Cosmin Contra, vești proaste pentru fotbaliștii români: "Nu sunt văzuți foarte bine în străinătate"

136
Cosmin Contra, vești proaste pentru fotbaliștii români:

Articole recomandate

Selecționerul Cosmin Contra a declarat, marți, că s-a întâlnit în Italia cu agenți de jucători și cu conducători de cluburi, care i-au transmis că fotbaliștii români nu au valoare pentru grupările din vestul Europei.


"Am avut norocul sau ghinionul să stau la hotel la Milano cu agenți de jucători și președinți. Am achimbat niște cuvinte cu ei. Din păcate, fotbalistul român nu mai este văzut cum a fost văzut înainte. Deocamdată. Sperăm ca lucrurile acestea să se schimbe, odată cu participarea naționalei de tineret (n.r. - la CE) și sper eu prin calificarea echipei mari la Campionatul European de anul viitor, poate fotbalistul român va fi văzut altfel. Au întrebat 3-4 directori sportivi de la echipe din Italia, cu care m-am întâlnit, de ce în momentul de față jucătorul român nu este văzut ca o posibilitate la un club mediu înspre foarte bun, într-un campionat puternic. Și au zis că, din păcate, în ultimii ani, nu a ieșit niciun jucător care să fie sau să dea randament la o echipă la care a fost transferat și din punctul acesta de vedere jucătorul român nu mai este văzut foarte bine în străinătate. Nu ne impunem, din păcate. Din punct de vedere mental, încă suntem departe de ceea ce se cere în momentul de față în fotbalul exigent. Pentru că, din punct de vedere calitativ, avem calitate, avem jucători calitativ buni, dar din păcate fizic, mental, nu suntem la un nivel la care să rămânem în campionatele puternice, să ne impunem și să ajungem la echipe foarte mari", a spus Contra, la DigiSport.


Contra a urmărit, sâmbătă, meciul AC Milan - Napoli, scor 0-0, din etapa a 21-a a campionatului italian Seria A.


Selecționerul a declarat că a vorbit cu Nicușor Stanciu înainte de transferul lui de la Sparta Praga în Arabia Saudită și că a simțit că jucătorul și-ar fi dorit ca grupările să nu se înțeleagă.
"E decizia jucătorului de a pleca acolo unde oferta pentru el și pentru club a fost foarte bună. Fiecare jucător își alege drumul în viață. Eu sper să nu fie afectat nivelul lui fotbalistic, cunoscându-l pe Nicușor cum este, ca jucător și ca persoană, și cum se pregătește. Vom vedea cum îl va afecta pe el nivelul fotbalului de acolo. Dacă va veni la națională și va avea același randament, nu vor fi probleme. Dacă randamentul va scădea, atunci poate va fi afectată pe viitor venirea la echipa națională. Am vorbit puțin cu el. Din ce l-am simțit eu, sincer, era ca să nu se facă (n.r. - transferul). El a avut o problemă la sfârșitul anului trecut cu antrenorul și mi-a zis că situația lui cu antrenorul nu e una plăcută, în momentul de față, la Sparta Praga. Singura ofertă foarte bună a fost de la această echipă și el spera ca cluburile să nu se înțeleagă. Pană la urmă s-au schimbat lucrurile și el a acceptat această provocare. Eu cred că și-ar fi dorit să aibă pe masă o altă ofertă din care să aleagă. Din Europa. Cred că și-ar fi dorit foarte mult să aibă o ofertă bună din Europa. Din păcate acea ofertă nu a venit și a plecat acolo. Eu cred că și clubul l-a împins de la spate să accepte această ofertă, din ce am simțit eu în glasul lui", a mai spus Contra.


Mijlocașul Nicolae Stanciu va juca la formația Al-Ahli, a anunțat, luni seară, clubul saudit, precizând că românul va semna un contract pe trei sezoane și jumătate. În vârstă de 25 de ani, Stanciu a jucat la Sparta Praga din ianuarie 2018, când a semnat un contract până în 2021.


Cosmin Contra a afirmat că a discutat cu antrenorul echipei Napoli, Carlo Ancelotti, care i-a transmis că fundașul Vlad Chiricheș ar putea fi apt de joc la începutul lunii martie. Chiricheș este indisponibil din septembrie trecut, de la meciul cu Muntenegru, în care a suferit o ruptură a ligamentului încrucișat anterior la genunchiul stâng.
"Am vorbit cu Ancelotti la meciul cu Milan de sâmbătă. Mi-a spus că îl vede foarte bine pe Chiricheș, dar în moemntul de față el dorea foarte mult să forțeze, să forțeze și l-au temperat un pic din punctul ăsta de vedere. El mi-a zis că, dacă va evolua ca până acum, la începtul lui martie poate fi disponibil să joace. L-am întrebat dacă are șanse să joace vreun meci până la convocările pentru echipa națională și mi-a spus că posibilitatea există, dar să nu aibă probleme. Sperăm să aibă două-trei meciuri în picioare până la ora meciurilor cu Suedia și Insulele Feroe sau cel puțin un meci întreg să aibă în picioare. Eu mi-aș dori să aibă două meciuri", a mai declarat selecționerul.


România va juca în luna martie primele partide din preliminariile Campionatului European din 2020. La 23 martie, tricolorii vor întâlni Suedia, în deplasare, iar la 26 martie vor juca împotriva reprezentativei Insulelor Feroe, pe teren propriu.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4881 secunde