Coşmarul finalurilor de meci! HC Dobrogea ratează de puţin grupele EHF European League

171
Coşmarul finalurilor de meci! HC Dobrogea ratează de puţin grupele EHF European League - cosmar2-1601475786.jpg

Articole de la același autor

HC Dobrogea Sud a scăpat printre degete o calificare în grupele EHF European League pe care ar fi meritat-o din plin. Echipa constănţeană a pierdut la un gol diferenţă meciul de la Lisabona, cu Sporting, iar aventura sa europeană se opreşte, anul acesta, aici.

Hotărâţi să scrie istorie, handbaliştii de la HC Dobrogea Sud au avut un debut perfect de meci, marţi seară, în sala „Joao Rocha” din Lisabona, în manşa secundă a turului doi preliminar al EHF European League. Aşa cum promisese, portarul Iancu a dat încredere coechipierilor prin cele opt parade, linia de 9 metri a funcţionat ca la carte, Nistor și Chiuffa au reușit câte o „dublă”, astfel încât, la pauză, Constanţa conducea cu 12-10.

Tot HCDS a început mai bine şi repriza a doua, în care s-a distanţat la 15-11 (min. 35) și 17-14 (min. 40), însă, pe mâna excelentului portar sloven Skok (15 parade), a puternicului inter cubanez Valdez (7 goluri) și a extremei de buzunar Tavares (7 goluri), Sporting a echilibrat meciul. La 20-20, Chikovani a ratat o aruncare de la 7 metri, iar arbitrii germani Baumgart și Wild, impecabili până atunci, au închis ochii la o eliminare evidentă la Valdez, lăsând în schimb Constanţa în inferioritate, cu eliminări la Buricea și Simovic. S-a ajuns la 21-21, iar ultimele două minute au fost mai bine gestionate de Sporting, care obţine victoria (22-21) şi o calificare dramatică în grupele competiţiei, pentru că, în tur, la Constanţa, scorul fusese egal, 27-27.

HC Dobrogea Sud (antrenor Djordje Cirkovic): Iancu, Vasile - Komogorov, Nikolic (câte 4), Buricea (3), Șandru, Nistor, Ilie, Chiuffa (câte 2), Radojevic, Chikovani (câte 1), Blazevic, Simovic.



„La anul, vom reveni mai puternici!”


„Aș vrea să le mulțumesc tuturor fanilor noștri. I-am simțit foarte aproape de noi, știu că și ei au trăit meciul la intensitate maximă. Din păcate, anul acesta, atât am putut să facem în cupele europene. Părăsim competiția eliminați de o echipă foarte puternică, un nume în handbalul european. Știm unde suntem, ce avem de făcut, drumul pe care trebuie să-l urmăm și, cu siguranță, vom reveni în sezonul viitor mult mai puternici și mai determinați.

Acum, după ce vom ajunge acasă, avem foarte puțin timp la dispoziție până la următoarele meciuri. Duminică, va începe al doilea turneu al Ligii Naţionale. Ne așteaptă şase meciuri grele, dar sunt convins că suntem capabili să le aducem bucuria fanilor noștri”, a declarat, pentru site-ul oficial al clubului preşedintele HC Dobrogea Sud, Ionuţ Stănescu.

XXX

Nici Potaissa Turda nu a reușit calificarea în grupe, după 35-35 acasă și 27-31, marţi seară, în Franța, cu Fenix Toulouse.

Dinamo București este calificată direct în faza grupelor EHF European League.

Duminică, 4 octombrie, începe turneul 2 al Ligii Naţionale, care programează, tot la Sfântu Gheorghe, meciurile din etapele 4-9. HC Dobrogea Sud va înfrunta în primul meci pe CSM București, de la ora 16.30, în direct la TVR 1.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5149 secunde