CORUPȚIE în fotbal. Percheziții în Liege, Londra și Monaco. Două persoane au fost arestate

814
CORUPȚIE în fotbal. Percheziții în Liege, Londra și Monaco. Două persoane au fost arestate - hofgidssportnieuws20140908142236-1568202235.jpg

Articole recomandate

Șapte percheziii au fost efectuate la Monaco, Londra și Liege și două persoane au fost arestate, în cadrul unui dosar de corupție în fotbalul belgian. Este vorba despre un dosar de corupție în fotbal instrumentat la Bruxelles.


Ancheta viza inițial transferul din 2015 al atacantului sârb Aleksandar Mitrovic, de la Anderlecht și Newcastle United, dosar în care au fost operate o serie de percheziții pe 24 aprilie în Belgia, la clubul RSC Anderlecht și la sediul Federației belgiene, fără a se opera însă arestări.

Noua etapă a anchetei îl vizează acum pe impresarul Christophe Henrotay, suspectat că a încasat comisioane ilegale în cazul unor transferuri de jucători. Christophe Henrotay este impresarul jucătorilor Thibaut Courtois, Christian Luyindama, Yannick Carrasco și Kevin Mirallas. El a fost reținut la Monaco.

"Acest al doilea val de percheziții urmează primei operațiuni, realizate în aprilie, la sediul clubului Anderlecht și la cel al Federației Belgiene de Fotbal. Faptele includ spălare de bani și coupție în mediul privat, în legătură cu transferurile de jucători", a precizat parchetul, într-un comunicat.


Parchetul belgian nu a dezvăluit identitatea celor doi arestați, evocând arestarea unui agent de jucători la Monaco și a asistentului său într-o regiune din Belgia. Cei doi sunt acuzați de spălare de bani și de corupție în cadrul transferurilor de jucători. Perchezițiile s-au derulat în zilele de marți și miercuri: patru în principatul Monaco, două în Belgia și una la Londra, a precizat Parchetul belgian.

Potrivit RTBF, a doua persoană reținută este Christophe Cheniaux, cumnatul și principalul colaborator al lui Christophe Henrotay. Cheniaux a fost reținut la Liege.

Christophe Henrotay este într-un litigiu cu alt colaborator, Peter Smeets. Acesta din urmă l-a acuzat pe Henrotay că a încasat un comision de șase milioane de euro din transferul lui Youri Tielemans de la Anderlecht la AS Monaco. La rândul lui, Henrotay l-a acuzat pe Smeets de calomnie.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8118 secunde